Újságíró szeretnék lenni. Utánanéztem, és sehova sem jutottam. Lenne esélyem? (Bővebben lent! )
Sziasztok! :)
Szóval, ezen az oldalon (is) rengeteg dolgot elolvastam, és nem lettem okosabb. Maximum csak az iskolákat és képzéseket illetően, de azokkal kapcsolatban is nagyon megoszlanak a vélemények. A kommenteket is elolvastam... "2012-ben már senki nem vesz újságot, és újságírókkal egyébként is, Dunát lehetne rekeszteni." Ezektől csak az erején ijedtem meg, mert még ott van az online újságírás, amit sokan bloghoz hasonlítanak (amivel nem értek egyet) és lehet, hogy újságírókból Dunát lehet rekeszteni, na de azokból, akik igazán JÓk... Olyasmit is írtak, hogy egy újságíró: "Fotóz, tördel, cikket ír". Ezekkel nem is lenne semmi bajom, ha ehhez a hármashoz ne csatlakozna a nyelvtudás. Nagyon nehezen tanulok nyelveket. Habár lehet, hogy tudom az okát, de ez most hosszú. A lényeg az, hogy fotózom, a számítógépek kezelésével nincs problémám (és itt nem arra gondolok, hogy tudok facebookozni...) és már cikk írással is próbálkozom. (A cikkek írásán kívül még kritikákkal és filozofikus írásokkal is.)Tehát, csak a nyelvvel vannak problémáim, de ha igazán sikerült meggyőznöm magam, hogy lenne esélyem, és véglegesen eldöntöttem, hogy ez érdekel, akkor valószínűleg könnyebben fogok tanulni, mert végre lesz célom... Jó, tudom, hogy az idegennyelv manapság már mindenhez kell, de ezt most hagyjuk. Szóval, a kérdés fennáll. Lenne esélyem? Tapasztalatokat és egyéb véleményeket is szívesen fogadok.
Előre is köszönöm!
L/13
Szia.:)
Nagyon fiatal vagy még... A Te korodban nekem is hasonló céljaim voltak... és ezek a célok tök jók... De egyet biztosan mondhatok:
Minél szélesebb egy piramis alapzata, annál magasabbra ér a csúcsa.
Nem ajánlom, hogy máris egy dologra rákoncentrálj... Még van 5-6 éved, hogy eldöntsd, hol szeretnél továbbtanulni.
Én 13 éven át zenésznek készültem.
A reál tárgyakat a hátam közepére se kívántam...
És most... biológiát tanulok.:D
Kémia, fizika, matek, informatika is jár hozzá...:):)
De amikor rájöttem, mit szeretnék, vért izzadtam - motivációval együtt is -, hogy behozzam a lemaradásom és bekerülhessek az egyetemre.
Mellesleg az édesapám főszerkesztő helyettes.
Tanítóképzőt végzett levelezőn.
Sportoló volt és nyomdában dolgozott.
+ a HVG, Magyar narancs újságírói jó ha a felét megkeresik a bulvárlapokénak tripla annyi melóval...
(Amúgy ma egy újságírónak nem kell fotóznia... Arra van külön fotós, aki legtöbbször a riporterrel van összenőve...:))
Olvass sok szépirodalmat, ismerd a történelmet, a nagy filozófusok írásait, később tájékozódj a politika terén, és sose légy elfogult!
Az újságíró a legritkább esetben hangoztat(hat)ja a személyes véleményét...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!