Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mit tanuljon egy történész,...

Mit tanuljon egy történész, hogy történelemtanár lehessen?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Friss régész és történész diplomám van, de nem vagyok pedagógus. Mi kellene ahhoz, hogy taníthassak történelmet általános iskolában? A történelemtanárok egy 10 kredites pedagógia modult csinálnak csak tudtommal. Pedagógia szakot kellene végeznem? Vagy elég lenne utólag egy papír arról a 10 kreditről?
2012. aug. 4. 09:39
 1/5 anonim ***** válasza:
Alapdiplomával (ha jól gondolom csak az van neked) legjobb tudomásom szerint nem lehet tanítani, ahhoz hogy tanár lehess alapszakod mellé fel kellett volna venni egy minort, aztán el kellene végezned hozzá a tanári mesterképzést.
2012. aug. 4. 10:07
 2/5 A kérdező kommentje:
Mesterdiplomám van, de pedagógia nélkül.
2012. aug. 4. 10:11
 3/5 anonim ***** válasza:

Akkor kell még egy mesterképzés: - történelemtanár -

Egyébként meg próbálj meg pár "gyengébb" szakközepet ideiglenesen, mert én mérnöktanár voltam 2 évig villamosmérnöki BSC-vel (míg meg nem szereztem a mérnöktanári MSC-t)

2012. aug. 4. 12:53
 4/5 anonim ***** válasza:
mesterképzés: tanár-történelemtanár
2012. aug. 4. 12:53
 5/5 anonim ***** válasza:
tanári msc-re kell menned. gondolom ott úgyis el tudod fogadtatni a töris tárgyakat, csak a pedagógiai dolgokat kell teljesítened (ami NEM csak 10 kredit) és a minor szakod tárgyait. mert ha jól tudom, már nem lehet senki egyszakos tanár. szóval a mostani diplomádat max kiteheted a polcra és nézegetheted. jah és természetesen a tanári más fizetős lenne, ha a régészt allamisként csináltad.
2012. aug. 4. 16:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!