Ha történelemtanár vagy történész/muzeológus akarok lenni, akkor jobb az emelt töri, emelt magyar, vagy elég egy általános (gimi)?
Még nem tudom mi, valószínűleg a történelemmel kapcsolatos, esetleg történelemtanár és történészre gondoltam. Megvalósítható így? Hány évet jelent még ez?
8. vagyok
Igen, persze mehetsz egy humán szakos gimibe vagy az általános gimiben faktban felveszed valamelyiket.
Egy kicsit körülnézel a felvin, ott leírják a képzések időtartamát.
Középiskolai és ált. iskolai tanárhoz a történelem B.Sc. után az M.Sc-t kell elvégezni történelem tanár szakiránnyal (javítsatok ki, ha ez nem így van - az utóbbi időben a tanárképzést is össze-vissza variálták) és utána már taníthatsz is. Ha ilyen jellegű ambícióid vannak, akkor erősen ajánlott minorban felvenni mellé egy másik bölcsész szakot, mivel elég ritkán keresnek egy szakos tanárokat. Ez ált. a magyar, de akár lehet egy nyelvszak is.
Ha egyetemen akarsz tanítani, akkor azt a PhD alatt, illetve a megszerzés után teheted meg és ez utóbbihoz nem kötelező tanár M.Sc-t választani, tehát lehetsz pl. történész, aki az egyetemen tanít.
Csak amolyan óraadónak, mert a magyarhoz meg a nyelvhez gőzöm sincs... De egy töritanári állás mellett mint óraadó nyugodtan tudok csinálni ezt-azt.
De köszönöm szépen mindenkinek a segítséget! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!