Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Gépészmérnök elvégzése sikerül...

Gépészmérnök elvégzése sikerülhet?

Figyelt kérdés
A kérdés tudom hülyén hangzik, de valamit be kellett tennem kérdésnek. :) A helyzet az, hogy nem gondolom magam hülyének, azonban nem műszaki iskolából fogok a Pannon egyetem műszaki karára kerülni. Matekból jónak tartom magam, fizikából is, azonban ez irreleváns ebben a tekintetben, hiszen mindenhol más és más a tanítás szintje. Érdekel a szakma, érdekelnek a gépek, mégis érzem, hogy van lemaradásom. Lesznek felzárkóztató órák, segítenek az embernek valamennyire, hogy ne nézzen , mint Rozi a moziba? :) Tudom, hogy a legnehezebb szak, de jó lenne tudni, hogy van-e olyan köztetek, aki esetleg nem műszaki suliból sikerre vitte, mégha nem is volt mindig kitűnő. Egyszóval, hogy nem lehetetlen, s nem esek ki az első félévben - s utána se... :)

2012. aug. 1. 00:29
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Én a BME-n sikeresen elvégeztem már úgy, hogy nem műszakis középsuliból mentem, és abban is csak 4-es voltam matekból. Első nap megkérdezték hogy ki nem szereti a matekot, és egyedül tettem fel a kezem a 300 gólyából.. De megcsináltam minden matekot 3-4-5-ösre, mert úgy álltam hozzá hogy muszáj tanulnom mint a güzü, mivel lazán ez a matek nem fog menni nekem. A lényeg a hozzáállás. Ha tisztességesen rászánod az időt minden megtanulására, akkor menni fog, nem kell félni.
2012. aug. 1. 08:19
 2/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm, ez biztató! :) Hozzáállással nem lesz gond. :)
2012. aug. 1. 13:27
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Én ugyan más mérnökin vagyok, de egy szimpla gimiből mentem, nyelv tagozatról, tehát még nem is reál beállítottságúról. Elég jól megy a szak, mert tanulok, mint egy idióta. Sokkal könnyebb annak, akinek vannak ehhez alapjai, neked lesz olyan, amiből majd mindig dupla köröket kell futnod hogy megértsd, hogy mi a fene van, de ha akarod, akkor megtudod csinálni!

Az első 1-2 hónap nagyon nehéz lesz, nem elég hogy új légkör, új társaság, minden teljesen új, a tanrend között is hatalmas szakadék van... Nyűg lesz, ha 5-ig bent kell ülnöd a suliban, vagy tovább, nyűg lesz, hogy este neki kell állni tanulni és nyűg lesz mire rájössz, hogy egy-egy tanár mire szeret rámenni, mivel szeret szivatni. Őszintén szólva én az első félév első háromnegyedében mindenből bukásra álltam a zh-k alapján. Akkor volt is egy mélypontom, hogy talán nem itt van a helyem, de aztán szépen átállt az agyam és azóta képes vagyok 4-eseket, 5-ösöket hozni!:)

2012. aug. 1. 14:36
 4/8 anonim ***** válasza:

#3: "tanulok mint egy idióta", nem azért de szerintem ezt a két szót (tanulok, idióta) nem igen lehet igy egy mondatba tenni :D Akkor lennél idióta ha nem tanulnál ilyen keményen.

Ugyan én még gimibe, de majd én is gépészmérnökire akarok menni, gimiből. Matekból eddig 2-3-as voltam, de idén valahogy elég könnyen 4-es lettem év végén, és a második félévem alapján ötös is lehettem volna, pedig nem csináltam semmit másképp csak elkezdtem itthon megirni a házi feladatokat, nem pedig lemásolni. ekkor jöttem rá hogy igaza volt apámnak is és nagyapámnak is hogy a gyakorlás a lényeg. Gondolom egyetemen is fontosa lesz majd, de ami nehezebb lesz hogy időt találj erre. olvastam itt gyk-n (meg pm-ben) olyanokat hogy a csávó kb több mint 10 órán át egy műszaki rajzot készitett. Ja igen, a másik fontos dolog hogy az első naptól kezdve tanulj, illetve amint kapsz egy házit (pl műszaki rajzot) akkor azt is kezd el csinálni mert eltelik egy két hónap és azon kapod magad hogy közeledik 6-7 zh és 6-7 házi feladat határideje is. Olyanokat is olvastam hogy első félévben megbukott egy tárgyból, aztán 2. félévben újra felvette és 4-es lett belőle. Továbbá fontos hogy minden tárgyból átmenj, mert amig nem mész át addig nem veheted fel a rá épülő tárgyat (nyilvánvaló okokból), de megint elkalandoztam :P Ha van egy kis időd nézd át a következő óra anyagát, egy kis előretanulás sose árt.

2012. aug. 1. 18:27
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó elég jól látja a dolgokat. A tárgyaknál arra érdemes figyelni hogy nem mindre épül más tárgy, de amire igen (pl matek, mecha) azokból minden áron át kell menni, mert különben végig fog gyűrűzni a csúszás az egészen.

A 10 órás műszaki rajz amúgy nem extra, én már számos alkalommal dolgoztam ennyit, vagy akár ennél többet is. Rendesen megrajzoltam már leadás előtt egy héttel, és nem lehetett konzultálni a tanárral mert soha sem volt bent.. Végül leadás előtti napon derült ki hogy úgy sz*r az egész ahogy van és rajzoljam újra. Persze nem muszáj, csak akkor 0 ponttal visszadobják, és úgyis meg kell újra csinálnom. :)

2012. aug. 2. 09:56
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Összefér hidd el! Azokra, akik nem tanulnak inkább mondanám azt, hogy hanyag, lusta, nemtörődöm, blabla. Én egy-egy vizsga előtt már van hogy egy idiótának érzem magam, mert annyi minden van a fejemben, hogy másra már nem is tudok összpontosítani! :) Nem szeretem a vizsgaidőszakokat...

Műszaki rajzok jó dolgok. Nálunk nem sok van, de mint említettem nem is gépésznek tanulok. A legjobb, amikor a fele kész, bemegyek konzultálni és közli a gyak.vezető, hogy jó jó, de mi lenne, ha ezt innen "kivágnánk" és 1 centivel lejjebb "beillesztenénk", avagy ez a vonaltípus el lett tolva, változtassuk meg. Kifelé menet ilyenkor azért van anyázás rendesen. Valahogy nem érzem poénosnak, ha egy sok sok órás "művembe" belepoénkodnak, hogy kivágás-beillesztés, gyorsan megy... Ahha!

Mindegy, van olyan, ahol jó fej a tanár és összefirkálja, aztán kezdheted előröl, szóval megvannak áldva a mérnök hallgatók, de meg lehet csinálni!

A zh-kra oda kell figyelni, ha már mindenképpen lehet érezni, hogy valamilyen tárgyból csúszás lesz, akkor inkább a tölteléktárgyakból legyen, ne a legfontosabbakból, amire épül más.

2012. aug. 2. 10:50
 7/8 anonim ***** válasza:
#6: Csakhogy én arra akik nem tanulnak (egy egyetemen) inkább használnám az idióta jelzőt :D
2012. aug. 2. 11:40
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a válaszokat :)
2012. aug. 3. 15:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!