Ha én idén az Óbudai egyetem gépészmérnök karára felvételiztem, de a pontszámaim alapján (425) a BME gépészmérnök karára is felvettek volna, akkor át lehet jelentkezni valamikor a BME-re?
A Bánki Donát Főiskoláról a BME-re? :D :D
Max fordítva. A pontszámod a felvételinél fontos csak, utána tojnak rá magasról mindenhol.
Ha nem iratkozol be, mert jövőre szeretnél újra felvételizni a BME-re, akkor nem kell újraérettségizned. Ez az egyik. A másik, hogy ennyi ponttal nem 95% az esélyed a bekerülésre, hanem 100%. :)
Figyelj, az Óbudai és a BME szerződésben állnak, jók a kapcsolatok. A BME annyival nem ad többet, hogy 1 évet halassz emiatt. Menj és tanulj az Óbudain, jó az! Majd kérdezd meg TO-n hogy mi a helyzet az átjelentkezéssel, mert sok tantárgy fediegymást, simán lehetséges az átjelentkezés is. Járj utána! Hajrá! :)
Át lehet jelentkezni, szóval kéretik nem fals információkat lökni.
Nézd meg a BME TVSZ-ét, HKR-ét, hogy milyen feltételekkel lehet átjelentkezni.
Az ELTE-re pl. két feltételből 1 feltételnek kell teljesülnie. Ha a felvételi évében megvolt a pontszám, vagy a kari átlag felett teljesítettél, persze ehhez a dékán jóváhagyása is szükséges. Írj a BME tanulmányi osztályára, ott válaszolnak majd.
Egy a bökkenő, hogy államira nem vesznek át, csak költségesre, de ez egyetemenként eltérhet.
Ne higgy el senkinek semmit, mert mindenki csak beszél össze-vissza. Nyugodtan meg lehet próbálni átjelentkezni (persze garancia nincs rá, hogy átvesznek), veszteni nem vesztesz vele semmit. Azt sem látom sehol leírva, hogy csak fizetősre vennének át.
Megkerestem neked, ez a hivatalos, 2012. szeptemberétől érvényes felvételi és átvételi szabályzat a BME-re. Olvasd át alaposan!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!