Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Phd? Doktori cimet kap aki...

Phd? Doktori cimet kap aki elvégzi?

Figyelt kérdés
eü végzettsgem van(főiskolai) és nem vagyok tisztában a phd képzéssel. ha elvégem akkor Dr. cimet kapok a nevem elé?ezt ugy kell elképzelni mint egy karon h több tantárgy, vizsgák, vagy egy szakirányt kiválasztok? akinek tapasztalatai vannak, képben van ilesmikkel kérem segitsen:)
2009. júl. 17. 20:01
 1/5 anonim ***** válasza:
23%
Nem a Phd nem jár automatikusan doktori címmel.
2009. júl. 17. 20:09
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

De igen, PhD-kepzes vegen megveded a doktoridat, es ha sikerul, akkor megkapod a doktor cimet.

Azonban foiskolai vegzettseggel nem lehet doktoralni, csak egyetemivel.

2009. júl. 18. 11:01
 3/5 anonim ***** válasza:

Doktorálás után megkapod a doktori fokozatot, és a neved elé írhatod, hogy Dr.

A doktori iskolában is vannak tárgyak, de ezek könnyűek, és sokkal kevesebb van belőlük, mint egyetemen. A doktorálás lényege a kutatás, elő kell állnod valami újszerű eredménnyel.

Ahogy előttem is írták, főiskolai diplomával nem lehet doktorálni, csak egyetemivel. Ha doktorálni akarsz, előbb jelentkezned kell egyetemi képzésre, de ha rám hallgatsz, az neked nem való.

2009. júl. 18. 12:11
 4/5 anonim ***** válasza:
Mármint a doktorálás nem való neked.
2009. júl. 18. 12:12
 5/5 A kérdező kommentje:
az utolsó válaszadótól kérdem, hogy mért gondolod azt h nem lenne valo nekem?:) nem tudm miből szűrted ezt le:)amugy köszi a válaszokat,utánnajárok jobban a dolognak:)
2009. júl. 18. 19:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!