Doktori címet hogyan?
Figyelt kérdés
Nagyon nem értek ehhez, és eddig bárkit kérdeztem, nem tudja.
Szóval én most elmegyek jogásznak az egyetemre. Az 10 félév, azután kapok diplomát, majd gondolom már meglesz a szakmám. De még nem vagyok Dr. Hogy lesz ez tovább? Külön iskola? Vagy hogy megy ez?
Valaki leírná érthetően, mert tényleg nagyon nem értem. Köszike :)
2011. júl. 22. 12:59
1/3 anonim válasza:
10 félév után Dr leszel de az nem tudományos fokozat. Ez foglalkozáshoz kötött doktori cím. Úgy mint az orvos (dr med), állatorovos (dr vet.), gyógyszerész (dr pharm.) fogorvos (dr med dent).
2/3 anonim válasza:
Ha pedig 5 év után még elvégzed a 3 éves PhD képzést az Állam- és Jogtudományi Doktori Iskolában akkor tudományos doktor leszel.
3/3 anonim válasza:
bsc, msc, phd
vagy osztatlan képzés, phd
ugyanott ér véget, phd-ért vagy te fizetsz, vagy neked fizetnek, középút nincs
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!