Andragógia szak Kodolányin, vagy BGF-en?
Én a kodolányiról csak rosszat hallottam úgy unblokk, BGF-ről kevésbé.
Én nem kötözködni akarok, írtad hogy előítéletet már sokat olvastál. Én mégis szeretném megkérdezni, mert szeretnék tájékozódni, hogy ez az andragógia szak ami mostanában annyira felkapott lett, mit takar? Mert egyik ismerősöm sem (még aki oda jár az sem) tudta megmagyarázni hogy mit tanulnak, milyen munkát fognak azzal a diplomával végezni amit ez a szak ad. Mégegyszer hozzáteszem nem kötözködöm, kíváncsi vagyok!
1. vagyok.
Igazából én már unom amikor egy "sz@r" szakra csak annyit tudnak mondani, hogy mekibe tudsz vele menni, de mégis igazat kell adnom a 3. válaszolónak. Igazából kíváncsi lennék a kérdező válaszára is, de ja, akik andragógiára járnak ha megkérdezem mi az, ennyit bírnak rávágni: "felnőttképzés". Aztán itt ki is merült a tudomány. Munkavállalási tanácsadó és a többi...hagyjuk már, ehhez ma már diploma kell?:D Ráadásul ennyi, amennyien erre a sz@rra jelentkeznek? Továbbra is képzik a sok-sok diplomás munkanélkülit, megéri. Inkább tanulj szakmát, ahelyett hogy egy Kodolányi szintű iskolában egy ilyen szintű szakon "tanulsz"...
egyik barátnőm a Kodolányira jár, és amit én látok abból amit "tanul", az röhej, vagyis inkább úgy mondom, hogy nem tanul
a tanárok sokszor be se járnak az órára (legalábbis a budapesti kihelyezett részen), volt amikor 5 órával a vizsga előtt nézte át az anyagot és 5-ös lett neki, alig tanulnak valamit, és most pályázhat ösztöndíjra
Nos,én a Kodolányi andragógia szakos végzős hallgatója vagyok. Sok ízben megcáfolnám az előttem szólókat, de erre nem pazarolnék időt.
A kérdésedre válaszolva: Én jártam a BGF-re is,(idegenforgalmi szakmenedzser szakra) melynek valamivel nagyobb neve van, mint a Kodolányinak, de az oktatás színvonala mégis rosszabb. Ott valóban nem kellett tanulni, hogy 5ös legyél. A Kodolányin (legalábbis ezen a szakon) rengeteg a gyakorlatorientált tanóra. Itt nem csak lekell ülnöd és magolni, hanem kipróbálni magad a valós életben, prezentációkat és interjúkat kellett készíteni, melyekhez nekem kellett anyagot gyűjteni vagy interjú alanyt kerítenem esetleg egy közművelődési intézményből, felnőttképzési intézményből és még sorolhatnám.
Egyszóval az oktatás színvonala nagyon is jó ezen a szakon.A lehető legjobb szakemberek oktatnak. A HVG-ből tájékozódva országos szinten az első helyen áll a Kodolányi-andragógia szak.
Más: előítélet: Igen, ha valaki a Kodolányit hallja egyből előítélettel kezeli DE: azt sokan nem tudják, hogy miért is? Hisz aki még csak nem is tanul főiskolán se sehol az mi jogon ítélkezik? (sok a buta paraszt) Na de akkor elmondom én az igazat: sok-sok évvel ezelőtt egy hapsi miután lediplomázott nem tudott valamiért elhelyezkedni a szakmájában és ezt a KJF-re fogta és valamilyen úton-módon meg is jelentette a HVG-ben egy cikk formájában. Innen indul az előítélet,VISZONT a hapsit beperelte az iskola és megis nyerte a pert. A csávónak egész életében törlesztenie kell a több 100 milliós per veszteséget. Elcseszte az egész életét úgy, ahogy van...
Nos még sokat tudnék mesélni. Természetesen TAPASZTALATBÓL, nem csak úgy a levegőbe beszélve, mint a legtöbb paraszt aki nincs tisztában a dolgokkal.Szóval akinek nincs tapasztalata az, NE ítélkezzen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!