Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Andragógia szak Kodolányin,...

Andragógia szak Kodolányin, vagy BGF-en?

Figyelt kérdés
Kérem, olyanok válaszoljanak, akik értenek hozzá, vagy részesei valamelyik intézménynek. (Előítéletet már eleget olvastam)

2012. júl. 30. 18:57
 1/10 anonim ***** válasza:

Én a kodolányiról csak rosszat hallottam úgy unblokk, BGF-ről kevésbé.

Én nem kötözködni akarok, írtad hogy előítéletet már sokat olvastál. Én mégis szeretném megkérdezni, mert szeretnék tájékozódni, hogy ez az andragógia szak ami mostanában annyira felkapott lett, mit takar? Mert egyik ismerősöm sem (még aki oda jár az sem) tudta megmagyarázni hogy mit tanulnak, milyen munkát fognak azzal a diplomával végezni amit ez a szak ad. Mégegyszer hozzáteszem nem kötözködöm, kíváncsi vagyok!

2012. júl. 30. 19:07
 2/10 anonim ***** válasza:
felnőttképzés! lehetsz vele munkavállalási tanácsadó, elhelyezkedsz vele pl. munkaügyi központokban, okj-s szakközépiskolákban, pályorientációs tanácsad lehetsz pl., hr-asszisztens...
2012. júl. 30. 20:05
 3/10 anonim ***** válasza:
41%
De leginkább utcaseprő leszel vele, vagy mész a Mekibe hamburgereket sütni.
2012. júl. 30. 20:23
 4/10 anonim ***** válasza:
43%

1. vagyok.

Igazából én már unom amikor egy "sz@r" szakra csak annyit tudnak mondani, hogy mekibe tudsz vele menni, de mégis igazat kell adnom a 3. válaszolónak. Igazából kíváncsi lennék a kérdező válaszára is, de ja, akik andragógiára járnak ha megkérdezem mi az, ennyit bírnak rávágni: "felnőttképzés". Aztán itt ki is merült a tudomány. Munkavállalási tanácsadó és a többi...hagyjuk már, ehhez ma már diploma kell?:D Ráadásul ennyi, amennyien erre a sz@rra jelentkeznek? Továbbra is képzik a sok-sok diplomás munkanélkülit, megéri. Inkább tanulj szakmát, ahelyett hogy egy Kodolányi szintű iskolában egy ilyen szintű szakon "tanulsz"...

2012. júl. 30. 20:59
 5/10 anonim ***** válasza:

egyik barátnőm a Kodolányira jár, és amit én látok abból amit "tanul", az röhej, vagyis inkább úgy mondom, hogy nem tanul

a tanárok sokszor be se járnak az órára (legalábbis a budapesti kihelyezett részen), volt amikor 5 órával a vizsga előtt nézte át az anyagot és 5-ös lett neki, alig tanulnak valamit, és most pályázhat ösztöndíjra

2012. júl. 30. 23:05
 6/10 anonim ***** válasza:
Ismerősöm a Kodolányira járt, nem igazán panaszkodott, könnyű volt és mellette még diák munkát is tudott csinálni. A diploma után 1 évig nem talált munkát, aztán végül elment egy edző terembe pultosnak, ahonnan 1 év után elment, most szintén próbálgatja magát itt ott, de igazából még mindig nem tudott elhelyezkedni. Én azt mondom, hogy tanulj inkább erősen nyelvet ehelyett, sokszor még diplomát se kérnek, ha jól beszélsz angolul, németül stb... Tapasztalat...
2012. júl. 31. 09:38
 7/10 A kérdező kommentje:
Engem leginkább a rendezvényszervezés, művelődésszervezés érdekel a szakon belül, de igazából én is tájékozódom a választás előtt, mert fél év mulva már elkel döntenem hogyan is tovább... Ezért is tettem fel a kérdést, hogy hátha tud valaki olyan segíteni, infókkal ellátni, aki ilyen szakra jár., de mostmár nem tudom akkor mit is kezdjek.. :(
2012. júl. 31. 16:05
 8/10 anonim ***** válasza:
Sajnos ebben az országban az elhelyezkedésre az esély minimális, nem csak ezzel, bármivel. Kb van 3 max 4 szakma amiben ellehet helyezkedni úgy, hogy jól is keressél vele, vagyis a 140-150es átlagfizetésen felül. Én pl az összes okjt megszüntetném. Maximum a vendéglátóst meg az ilyen marha rövid képzéseket ( pénztáros, vagyonőr stb) hagynám meg, mert a többi totál felesleges, csak átbasszák a fiatalok fejét, feleslegesen dobják ki a pénzüket a képzésre, és úgysem fognak tudni elhelyezkedni vele. Legjobb megoldás amúgy tényleg kimenni külföldre ott még a leghihetetlenebb szakmákkal is könnyebb az elhelyezkedés, mint itt. Amúgy, hogy a témában is legyen a hozzászólás, BGF inkább.
2012. aug. 28. 12:31
 9/10 anonim válasza:
36%

Nos,én a Kodolányi andragógia szakos végzős hallgatója vagyok. Sok ízben megcáfolnám az előttem szólókat, de erre nem pazarolnék időt.

A kérdésedre válaszolva: Én jártam a BGF-re is,(idegenforgalmi szakmenedzser szakra) melynek valamivel nagyobb neve van, mint a Kodolányinak, de az oktatás színvonala mégis rosszabb. Ott valóban nem kellett tanulni, hogy 5ös legyél. A Kodolányin (legalábbis ezen a szakon) rengeteg a gyakorlatorientált tanóra. Itt nem csak lekell ülnöd és magolni, hanem kipróbálni magad a valós életben, prezentációkat és interjúkat kellett készíteni, melyekhez nekem kellett anyagot gyűjteni vagy interjú alanyt kerítenem esetleg egy közművelődési intézményből, felnőttképzési intézményből és még sorolhatnám.

Egyszóval az oktatás színvonala nagyon is jó ezen a szakon.A lehető legjobb szakemberek oktatnak. A HVG-ből tájékozódva országos szinten az első helyen áll a Kodolányi-andragógia szak.

Más: előítélet: Igen, ha valaki a Kodolányit hallja egyből előítélettel kezeli DE: azt sokan nem tudják, hogy miért is? Hisz aki még csak nem is tanul főiskolán se sehol az mi jogon ítélkezik? (sok a buta paraszt) Na de akkor elmondom én az igazat: sok-sok évvel ezelőtt egy hapsi miután lediplomázott nem tudott valamiért elhelyezkedni a szakmájában és ezt a KJF-re fogta és valamilyen úton-módon meg is jelentette a HVG-ben egy cikk formájában. Innen indul az előítélet,VISZONT a hapsit beperelte az iskola és megis nyerte a pert. A csávónak egész életében törlesztenie kell a több 100 milliós per veszteséget. Elcseszte az egész életét úgy, ahogy van...

Nos még sokat tudnék mesélni. Természetesen TAPASZTALATBÓL, nem csak úgy a levegőbe beszélve, mint a legtöbb paraszt aki nincs tisztában a dolgokkal.Szóval akinek nincs tapasztalata az, NE ítélkezzen!

2012. szept. 10. 08:00
 10/10 anonim ***** válasza:
Bemásolom amit írtam egy másik kérdéshez:Nem tudom, milyen a Károli, én a Kodolányira járok, és nincs jó véleményem a suliról. Nem valami erős a szak, de a legtöbb oktatón nagyon látszik, hogy nem igazán érdekli, sikerül-e a diáknak a vizsga stb. A tanárok nagy része képtelen válaszolni az ímélekre, az ügyfélszolgálaton bunkók ülnek és általában semmire nem tudnak válaszolni és semmiben nem tudnak segíteni. Az egyik tanszéknek is írtam, szintén semmi válasz. A tájékoztatás sem az igazi, pár hete vasárnap este 10 után jött üzenet a Neptunon, hogy hétfő reggel fél 9kor elmarad. Szóval van egy-két erősebb szak a suliban, és a specializációmmal talán lehet valamit kezdeni, most már el is akarom végezni, ha már elkezdtem, de egyébként vicc az egész suli, ahogy látom, a tanárok és a diákok se veszik túl komolyan. Na, regényt írtam.
2012. okt. 9. 20:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!