Bejön egy új rendszer az okj képzésekkel kapcsban. Miben fog változni? Minek érdemes most tanulni? Ha szakközépiskolában tanulom, akkor nem vonnak le a 12 államilag t. féléveimből?
20 éves lány vagyok. Már ideje lenne eldöntenem, hogy mit kezdjek magammal, de sajnos halvány fogalmam sincs. Az irodai dolgok tetszenek, a szervezkedés, rendezkedés, időpontegyeztetés, telefonálgatás, tájékoztatás, kommunikáció. Most tanuljak egy egyszerű marketing-és reklámügyintézőneK?:S
valami olyan kéne tényleg,a minek van értelme, mert egyetemre, fősulira nem vennének fel államilag támogatottra, max ha úraérettségizek,és még akkor sem biztos, hogy összejönne. szóval midnenképp olyan szakma kellene, ami hasznosítható, meg ami keresett.
mondják itt a logisztikát, de olyat is olvastam, hogy szolgáltatónak tanuljanak a lányok(kozmetikus, gyógymasszőr stb) de azokból annyi van, mint a szemét. és ezt a hvg.hu-n olvastam, és tök hivatalos. egy karrierszakértő ajánlotta. :O
szia! én intézményi kommunikátorra megyek ami még az újságírásba is, a médiába is belenyúlik :)
nem vonják le a 12 félévedből!
Az új rendszerről írnék. Sok szak meg fog szűnni, sok pedig többszörös óraszámban lesz megtartva. Pl. 120 óra helyett 960 óra :S
A logisztika jónak tűnik. Mellette az angolt sajátítsd el felsőfokon! Az Athéné SZKI oldalán sok képzést találsz.
Nem számít bele az államilag támogatott félévekbe, olyan értelemben, hogy elvégzed, és utána még 7 féléves egyetemi képzésnél van 9 támogatott féléved.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!