Hol van az igazság a felsőoktatásban?
Jelentkeztem az egyetemre ahová szerettem volna. Ez pedig nemmás volt, mint BME-VBK (vegyészmérnök). 4 éve a ponthatárok 370 körüli volt, tavaly emelték 410 körülire. Ez a pontom meg is lett. Erre idén 427 pontra ment föl (nem kicsit meglepve, mivel a legmagasabb ponthatár a mérnöki szakokon magasan ívelve), és 2 pontot engedtek belőle, hogy bejuthassanak a diákok költésegesre, tehát 425 ponttal lehetett bejutni. Most meg látom, hogy minden ismerősöm írja ki: Éljen felvettek Gödöllőre mérnöknek vagy Debrecenbe TTK-ra! Ez a 10-20 ember borzasztó tanuló volt, borzasztó érettségivel, mégis felvették őket, a ponthatár pedig 240 pont volt !!!!!!!!!!!!!! Hol az igazság? 4 évig gürcöltem, hogy felvegyenek vegyészmérnöknek Budapestre a BME-re, erre még költségesre sem vesznek fel. Felháborítónak tartom azt, hogy egy olyan személy, aki fizikából középszinten ment, elért 35%-ot, azt felveszik. Én meg, aki emelt szinten 70%-ot ért el kémiából nem veszik fel? Arról nem beszélve, hogy vegyészmérnöki képzés kb. 2 van az országban. És hogy lehet az is, hogy jogra költségesre 350 lett a ponthatár, több mint 100 pontot engednek az államilag finanszírozott képzéshez képest?????
Ki vagyok bukva :(
Van ilyen. Én négy évig azért güriztem, hogy utána azt olvassam, hogy: "n.i.". Az összes általam megjelölt szak mellé ezt a kis feliratot biggyesztették be.
Magyar felsőoktatás, én így szeretlek!:)
Nem értem miért vagy felháborodva ezen! Amikor megelölted a szakokat, kellett volna mentőöv is egy másik iskolában! Az élet kemény, nem az van mindig, amit szeretnénk. Amúgy is néha lejjebb kell adni! Felvettek volna máshova vegyészmérnöknek, és utána 1 év elteltével átiratkoztál volna a bme-re, ennyi!! Nem egy ismerősöm megcsinálta.
Ez van.
20l
ha valóban az van amit a #13 válaszoló írt (418,419 pont) akkor meg nem is értem h mit sírsz... ennyi emelés várható volt. már csak azért is mert több pont az emelt érettségi
pl. mechatronikán 430 körül volt több éve és most 450 fölé emelkedett. erre azért kevésbé lehetett számítani.
Kedves kérdező!
Teljesen együtt érzek veled. Mondjuk engem személy szerint felvettek ahova jelentkeztem pedig nem is reménykedtem már, de sikerült!
Viszont kb. fél osztályom jelentkezett a BGF-PSZK-BP-re pénzügy számvitel szakra, igaz költségtérítésesen, és csak 257 lett a ponthatár!! Ha tudnád hogy ott mekkora szórás lesz :O Előre látom. Olyanok jutottak be (csak az osztályomból) hogy 4 év alatt 2-3asok voltak, az érettségijük is max. a legjobb 4-es lett de az is 60%-kal. 257 pontot simán el lehet érni. Kíváncsi leszek mennyien fogják valóban elvégezni azt a szakot.
Talán el kellene olvasni a felvin, hogy hogyan határozzák meg a pontokat.
Mert ahogy a kérdésedet elnézem, neked halvány lila fingod sincs róla.
És akkor talán háborodnál fel hülyeségen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!