Hol van az igazság a felsőoktatásban?
Jelentkeztem az egyetemre ahová szerettem volna. Ez pedig nemmás volt, mint BME-VBK (vegyészmérnök). 4 éve a ponthatárok 370 körüli volt, tavaly emelték 410 körülire. Ez a pontom meg is lett. Erre idén 427 pontra ment föl (nem kicsit meglepve, mivel a legmagasabb ponthatár a mérnöki szakokon magasan ívelve), és 2 pontot engedtek belőle, hogy bejuthassanak a diákok költésegesre, tehát 425 ponttal lehetett bejutni. Most meg látom, hogy minden ismerősöm írja ki: Éljen felvettek Gödöllőre mérnöknek vagy Debrecenbe TTK-ra! Ez a 10-20 ember borzasztó tanuló volt, borzasztó érettségivel, mégis felvették őket, a ponthatár pedig 240 pont volt !!!!!!!!!!!!!! Hol az igazság? 4 évig gürcöltem, hogy felvegyenek vegyészmérnöknek Budapestre a BME-re, erre még költségesre sem vesznek fel. Felháborítónak tartom azt, hogy egy olyan személy, aki fizikából középszinten ment, elért 35%-ot, azt felveszik. Én meg, aki emelt szinten 70%-ot ért el kémiából nem veszik fel? Arról nem beszélve, hogy vegyészmérnöki képzés kb. 2 van az országban. És hogy lehet az is, hogy jogra költségesre 350 lett a ponthatár, több mint 100 pontot engednek az államilag finanszírozott képzéshez képest?????
Ki vagyok bukva :(
Általában a 'sláger' intézményekbe sláger ponthatárok vannak, tehát a legnevesebb mérnöki egyetemre ne várj 240 pontos bejutási lehetőséget. Valószínűleg a BME-re jelentkeztek erre a szakra a legtöbben az országban. Szerintem ugyanolyan jó vegyészmérnök lehetsz ha keményen tanulsz akár Gödöllőn is. Csak sokan már attól is orgazmus közeli állapotba kerülnek, ha meghallják ezt a három betűt, hogy BME.
Olyan ez, mint amikor megveszed a 30 ezer forintos Adidas csukát, amiért a hasonló minőséget 7000 forintért megveszed Wink néven. Ez van. Nyelv vizsgázz le, egy év alatt simán elvégzed a középfokú nyelvvizsgát, vagy netán még a felsőfokút is és akkor tuti bent leszel. Nem tartom kizártnak, hogy a szakodra jelentkezők 70%-a rendelkezik egy nyelvvizsgával. Remélem segítettem.
kedves kérdező!
amit az előttem szóló is írt: a ponthatár az csak is az oda jelentkezőktől függ. a mondandódból az jön le h te ezt nem tudtad.
ha nem ez a mondandód lényege akkor nem tudom h mi. :) az h máshol alacsony a ponthatár? BME körül van a legnagyobb hype a műszaki képzésben, nyilván oda jelentkezik a legtöbb ember és így magasabb is lesz a ponthatár. a másik dolog pedig h sosem azon múlik a felvételi h ki mennyire érdemli meg, csak a pontok számítanak semmi más.:)
ez nem igazságtalanság, ha rosszmájú akarnék lenni azt mondanám h ez a te hibád, te írtad az érettségijeid. (de ilyet nem fogok mondani mert ez szemétség). inkább azt mondom h nincs semmi gond, találd ki h egy évet h tudsz eltölteni hasznosan, szerezz több pontot és felvételizz újra. sok sikert.
"Arról nem beszélve, hogy vegyészmérnöki képzés kb. 2 van az országban"
Oszt? Konkrétan 3 helyen van, és Veszprémben 301 volt a ponthatár, pedig az a képzés van olyan jó, mint a BME-s. Ha olyan hülye vagy, hogy nem jelölted meg a BME támogatott és költségtérítéses után 3. helyen, akkor meg is érdemled...
"Szerintem ugyanolyan jó vegyészmérnök lehetsz ha keményen tanulsz akár Gödöllőn is. "
Főleg, ha lenne Gödöllőn vegyészmérnök szak...
"mivel a TTIK-s szakok a legnehezebbek és elég kicsi az aránya azoknak, akik el is végzik."
Azért valójában a mérnök szakok is kb. egy szinten vannak nehézségben velük, és lehet hogy van ahová 240-el be lehetett kerülni gépészmérnöknek, de 80-90%-a úgysem végzi el soha.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!