Főiskolára/egyetemre milyen feltételek mellett lehet bekerülni?
Figyelt kérdés
Jövőre fogok érettségizni, de pánikba vagyok esve, mert halvány lila gőzöm sincsen, hogy hova mehetnék tovább tanulni. Egyre jobban vonz a főiskola gondolata, legjobban a Szegedi Tudományegyetem tetszik. Oda hogyan lehet bejutni? Ott vannak főiskolai szakok? Földrajz érettségivel csak természettudományi karra tudnék menni? Az mennyire befolyásolja, hogy miből érettségiztem? Földrajzból előrehozott érettségit tettem. Mikor kell jelentkezni? Mikor kell felvételizni? Vki letudná ezt részletesen írni? Nagyon nem tudok erről semmit sem. :(2012. júl. 25. 21:53
1/4 anonim válasza:
Ennyi kérdésre csak azt tudom mondani, hogy [link]
Ma már mindegy, hogy főiskola vagy egyetem mert ugyan azt a papírt kapják alapképzések, utána pedig jelentkezhet mesterre mind a kettő.
2/4 anonim válasza:
Ne ess pánikba! :) Én most kapkodom a fejem a pótfelvételin :D
3/4 anonim válasza:
az osztályfőnöki óra erre való. a tanárnéni biztos mindent el fog mondani időben. vagy ha magától nem, akkor kérdezz rá nála.
4/4 anonim válasza:
Ha földrajzzal akarsz továbbtanulni akkor emelt érettségit rakj belőle.
Mehetsz földtudományra: geofizikus, geológus, meteorológus és térképész.
Mehetsz földrajzra: Földrajztanár és geográfus.
Én ezeket tudom, remélem tudtam segíteni :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!