Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Szükség van még egyáltalán...

Szükség van még egyáltalán oktatásra?

Figyelt kérdés

Minap olvastam a megyei újság gazdasági rovatában, hogy az oktatási rendszer nincs összhangban a munkaerőpiaci helyzettel. Nos, ha megnézem a hirdetéseket csak betanított munkásra meg ügynökre van kereslet. Esetleg nyáron a Balaton miatt vendéglátósokra. Máshol ez sincs. Ennyi.

A kérdésem az, hogy egyáltalán mit kéne oktatni ebben az országban, ha egyszer semmire sincs kereslet?

Hogy lehetne összhangban a két rendszer, ha semmilyen végzettségre nincs szükség?

2012. júl. 25. 15:35
 1/5 anonim ***** válasza:

"ha megnézem a hirdetéseket csak betanított munkásra meg ügynökre van kereslet"

- Talán ne csak a megyei újságot olvasd. Az áltlad említett munkákat szokták általában hírdetni ilyen napilapokban, de nem minden munkát hírdetnek meg ott. Egyébként tapasztaltabb emberek tudják, hogy az ügynökösködés egy kamumunka.

Ahogy én látom, rengeteg helyre keresnek szakképzett eladókat, programozókat, üzletvezetőket, mérnököket stb. Lehet, hogy nincs teljesen összhangban az oktatási rendszer a munkaerőpiaccal, de a tanulás sem csak a munkáról szól. Másrészt egyáltalán nem olyan komor a helyzet, mint ahogy tűnik.

2012. júl. 25. 15:56
 2/5 A kérdező kommentje:

Kerestem én már neten is, de ott sem volt más a helyzet. Több portálon is regisztrálva vagyok. Van több szakmám köztük olyan is, amit itt írtál, aztán mi a helyzet, 10 hónapja semmi. Hiába akarok máshol dolgozni, ha csak segédmunkára vesznek fel.

Amúgy tudom, hogy nem olyan komor, hanem sokkal komorabb.

2012. júl. 25. 16:01
 3/5 anonim ***** válasza:
Akkor nem tudom, hol keresel. Én teljesen mást látok. Szerintem arról van szó, hogy nálatok rossz a helyzet. Hallottam már nem egyszer olyanról, aki több szakmával sem talál munkát, csak valahogy jobban feltűnik a rengeteg ismerősöm, aki csupán érettségivel, nem segédmunkásként elég jól keresnek.
2012. júl. 25. 16:11
 4/5 anonim ***** válasza:
Egyébként milyen szakmáid vannak?
2012. júl. 25. 16:11
 5/5 anonim ***** válasza:

Szia kedves kérdező!

Én teljesen egyet rétek veled!

Tolna megyében élek egy kisvárosban és itt sem rózsás a helyzet...nincs munka :(

Ha van is azt is nehéz megpályázni már engem sem érdekel hogy takarítani kell vagy bármi csak legyen pénzem..Amúgy 22 éves vagyok van érettségim az angol jól megy és tervezek megcsinálni egy okj-s képzést ügyviteli szakirányban..ne hidd nem azért mert el tudok majd vele helyzkedni inkább azért mert ez érdekel,ingyen van és addíg sem kell a munkára gondolnom+ kapok diákigazolványt is:) De hidd el én tudom hogy mit érzel!!! Sokan érezzük így Magyarországon nehéz megélni...Szép napot!

2012. júl. 26. 14:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!