Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Miért csak 293 lett a ponthatá...

Miért csak 293 lett a ponthatár idén a BGF turizmus-vendéglátás szakára?

Figyelt kérdés

2012. júl. 24. 23:46
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:

Talán kevesen jelentkeztek.

Nem teljesen mindegy?

Ennyi lett és kész.

2012. júl. 24. 23:49
 2/17 anonim ***** válasza:
Mert önköltséges, és nem állami.
2012. júl. 25. 00:00
 3/17 anonim ***** válasza:
30%
Mert "ruhatár" szak. + fizetős :)
2012. júl. 25. 00:38
 4/17 anonim ***** válasza:
Mert fizetős, ebből nem indult idén állami.
2012. júl. 25. 04:18
 5/17 anonim ***** válasza:
74%
mert csak a leghülyébbek hajlandók még fizetni is olyan képzésért, amivel a mekdöncibe lehet csak krumplit sütni.
2012. júl. 25. 09:30
 6/17 A kérdező kommentje:

És miből gondoljátok hogy felesleges ez a szak?

Amúgy át lehet kerülni valahogy államilag támogatottra?

2012. júl. 25. 10:40
 7/17 anonim ***** válasza:
Akkor még egyszer: idén nem indult államilag támogatott! Felsőbb évfolyamba csak akkor kerülhetnél át ha időgéped lenne.
2012. júl. 25. 10:44
 8/17 anonim ***** válasza:
88%

Fogalmam sincs miért csak ennyi lett a ponthatár, de elég siralmasnak tartom... Most már úgy látszik, bárki bekerül. Ezzel csak az a baj, hogy így is van épp elég nem főiskolára való a suliban, most meg majd jön mindenki, aki meg tudja fizetni. Na de nem baj, majd az 1. félév végén analízisből úgyis kibukik a fele. Én is itt tanulok, szeptemberben kezdem az 5. félévet, és szerintem egyáltalán nem "ruhatár" szak :) És aki diplomával elmegy a mekibe, annak úgy is kell, annyi esze is van. Aki ezt írta, gondolom az mérnöknek tanul :) Csak tudod nem mindenki lehet mérnök, pl. lányok. A közgáz és a jog telített, akkor a lányok menjenek varrónőnek? Nem nézem le őket sem, de ha valaki nem éri be annyival és diplomát szeretne, akkor pl egy ilyen szak pont megfelelő.

Kedves kérdező, ne aggódj, igenis lehet kezdeni ezzel a szakkal, ha nyomod a nyelvet és tanulsz rendesen, a lehetőségeket kihasználod. Államira nem tudsz átkerülni, mert az nem is indult...

2012. júl. 25. 14:54
 9/17 anonim ***** válasza:
#8: Erre a szakra nagyon igaz, hogy az adott embertől függ, hogy el tud-e helyezkedni vele. Egyébként van a családból olyan aki hozzád hasonlóan pont ott tanul. Szerintem nektek ez csak jó, hogy nem képeznek többet, mert így majd megnövekszik a végzettek iránti kereslet.
2012. júl. 25. 15:48
 10/17 anonim ***** válasza:
100%
#9 én is ebben reménykedem. De akkor is kicsit bánt, hogy ennyire le fog süllyedni a színvonal. Amikor én jelentkeztem 2010-ben államin 418 volt a határ, költségesen 383... Hol van ettől a 293? Remélem, a tanárok hozzáállása nem fog változni, és a jövőben is ugyanannyit (ugyanolyan sokat!) fognak követelni, és akkor tényleg csak azok jutnak el a diplomáig, akik megérdemlik.
2012. júl. 25. 16:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!