Mi az oka, hogy ennyire lementek a ponthatárok az idén?

Figyelt kérdés
KRE jog - 240? PTE detto ELTE 350? (költséges) mivan?? itt nekem valami nagyon gyanús. KE - állattenyésztő 280, NYME 298 (állami) ... most mi van? Én arra számítottam, hogy legalább 10-20 pontot emelkedni fognak idén a ponthatárok. Vajon a továbbiakban is ilyen alacsony lesz kb?

2012. júl. 24. 21:44
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
46%
Jó, de fizetősek!!! Gondolkozz már. Az államis ponthatárok továbbra is nagyon magasak.
2012. júl. 24. 21:45
 2/15 anonim ***** válasza:
Államis is lement... 1 éve mikor én felvételiztem 401 pont volt, most pedig 359.
2012. júl. 24. 21:48
 3/15 anonim ***** válasza:
bizony az allamis is lement, de h mi az oka?! en is kivancsi lennek....
2012. júl. 24. 21:53
 4/15 A kérdező kommentje:
Mindegyik lement. Kiv a töri meg anglisztika szakon. Mindegy még van időm szemezgetni (1 év), de akkor is jó tudni...
2012. júl. 24. 21:55
 5/15 anonim ***** válasza:
ezt nem értem... 240, egy csomó államinál is, mérnökiknél rengeteg, de van, ahol jog is, hogy a fenébe??
2012. júl. 24. 22:05
 6/15 A kérdező kommentje:
Én is erre vagyok kíváncsi. Sajnos most nem tudom megnézni, hogy tavaly mennyi volt a ponthatár felvi-n, mert most letiltották ezeket a funkciókat :S De arra emlékszem, hogy nagyon sokkal több.
2012. júl. 24. 22:31
 7/15 anonim ***** válasza:

A legtöbb 240-es költséges. Jogon is, meg a többin is mindig is be lehetett fizetősre kerülni ennyivel. A bentmaradás már más tészta. :D

A visszaesés meg annak köszönhető, hogy sokan be se adták, mivel esélytelennek érezték, meg a levegőben repkedő módosítások sem győztek meg mindenkit..

Sok sikert jövőre, nagyon sanszos, hogy most a kimaradt ideiek felbátorodnak, akiknek jövőre esedékes, megintcsak nem lesznek nyuszik, szóval nagyot fog ugrani sok helyen a pontszám. De persze ez mind csak spekuláció. xD

2012. júl. 24. 22:52
 8/15 anonim ***** válasza:
Mérnökiken én is nagyon meglepődtem. Unokatesóm felvételizett most. Két éve nekem 300 pont kellett mérnöki képzésre, ő most ugyanerre jelentkezett és államira 240 volt a ponthatár. Meglehetősen fura és meglepő. Talán ennyivel kevesebbem jelentkeztek idén? Nem tudom.
2012. júl. 24. 23:01
 9/15 anonim ***** válasza:
Én szakomon is 60 ponttal csökkent a ponthatár tavalyihoz képest...
2012. júl. 24. 23:20
 10/15 anonim ***** válasza:

Több dolog miatt is.

1. Népességfogyás (tudom, ez csak kis részben, de vegyük hozzá, egyre kevesebb a gyerek).

2. A sok módosítástól a bizonytalanabbak inkább nem is jelentkeztek.

3. A műszaki, informatikai, orvosi, természettudományos szakokon jelentősen több a támogatott hely.

4. Gazdasági, jogi szakok sok helyen el sem indultak állami finanszírozással, fizetősre meg ugye amúgy is kevesebben jelentkeznek. Bár ahogy néztem, bölcsészen meg gazdaságin a fizetősre is elég magas a ponthatár, van itt pénz gyerekek...

2012. júl. 25. 10:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!