Még van esélyem rá, hogy majd felvegyenek az ELTÉ-re?
Most leszek 11. osztályos. Az előző két év során eléggé lazára vettem a figurát, rontottam is figyelemre méltóan. Előtte általános iskolában végig kitűnő voltam.
Most elhatároztam, hogy kezdek magammal valamit, és hogy nem hanyagolom el a tanulást, még ha a baráti köröm háttérbe is szorul és ferdén is néz majd rám emiatt. Világ életemben elég érett gondolkodású gyerek voltam a koromhoz képest, csak sajnos a társaság miatt elkanyarodtam a rossz irányba.
De ha mostantól kezdve belehúzok, van még esélyem felvételt nyerni az ELTÉ-re? Nagy álmom, amiért most már illő módon küzdeni is szeretnék.
Nem lehetetlen, csak majdnem max. pontszám kell mindenhova.
Én még simán bejutottam (bár normálisabb szakot választottam volna..Én hüly.e.) elte btk magyarra, szín ötös bizivel és középf. nyelvvizsgával, ez kb. 4 éve volt, most meg meg lehet nézni a ponthatárokat.
380akárhány pontom volt idén (most normális szakokat jelöltem meg), 422 a ponthatár, komolyan nem normálisak. Ma már föl se vettek volna. Csak az a vicc, hogy ezek a szakok nem érnek semmit és mégis csak isteni erőkkel lehet bekerülni (kb...).
Válassz olyan szakot, ami kézzel fogható szakmát ad.
Megkíméled magad a későbbi agyvérzés közeli állapottól, hidd el :D
(És a baba nem elég plusz pont, ráadásul még az idődet és energiádat is elszívja a tanulástól.)
jól jön egy emelt érettségi, szerintem ha nyelvszakra akarsz menni (szakot nem írtad), akkor abból a nyelvből legyen nyelvvizsgád
Amúgy bele tudsz húzni, nem reménytelen, egyáltalán nem az.
Volt olyan nyelvszakos társam, aki csak 2 tárgyból tett emeltet, azt nagyon jó százalékkal, a többiből csupa kettest produkált (talán matekból lett közepes)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!