Még van esélyem rá, hogy majd felvegyenek az ELTÉ-re?
Most leszek 11. osztályos. Az előző két év során eléggé lazára vettem a figurát, rontottam is figyelemre méltóan. Előtte általános iskolában végig kitűnő voltam.
Most elhatároztam, hogy kezdek magammal valamit, és hogy nem hanyagolom el a tanulást, még ha a baráti köröm háttérbe is szorul és ferdén is néz majd rám emiatt. Világ életemben elég érett gondolkodású gyerek voltam a koromhoz képest, csak sajnos a társaság miatt elkanyarodtam a rossz irányba.
De ha mostantól kezdve belehúzok, van még esélyem felvételt nyerni az ELTÉ-re? Nagy álmom, amiért most már illő módon küzdeni is szeretnék.
Mivel öt éves szakon vagyok, ezért igazából még a mostani év eredménye sem fog beleszámítani. :) A kérdésem inkább arra irányul, hogy ha most belehúzok, akkor tisztességesen fel tudok-e majd készülni az érettségire. Mert rájöttem, hogy a puskázás nem helyettesíti az alapos tanulást. :)
Egyébként (most meg fogtok kövezni, de) bölcsészkarra készülök.
Nagyon köszönöm a válaszokat!
Én is pont így vagyok ahogy Te :) Most elhatároztam hogy egy nyelvvizsga feltétlenül meglesz és, hogy az elkövetkezendő években keményen fogok dolgozni :) Jó olvasni ezeket a válaszokat.
Sok sikert! :)
Melyik karra szeretnél menni?
Bár ez mindehová vonatkozik, tehát jó tanács, hogy hogyan szerezhetsz sok pontot felvételinél:
- szerezz egy középfokú, C típusú nyelvvizsgát x nyelvből
- szerezz egy felsőfokú, C típusú nyelvvizsgát y nyelvből
- vágd le az egyik lábad, így fogyatékosnak minősülsz és kapsz egy csomó plusz pontot
Sima tanulással és szín ötös bizonyítvánnyal esélytelen.
Lehet, most köcsögnek tartasz, de sajnos ez a valóság.
8.! Köszönöm, és Neked is sok sikert. :)
9.! Francba, és szimplán csak fel akartam csináltatni magam.. :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!