Ha a pázmány önköltséges jogon vagyok, akkor átkerülhetek vhogy az államira? Jó tanulmányi átlag? Vagy valami?
Szia!
Megkérdezhetem, hogy hány ponttal kerültél be? Én sajnos csak pszichológiát jelöltem meg, viszont magyar emeltnél eléggé rossz tanárt fogtam ki, és lehúzta a szövegalkotásomat, így 338 pontom lett... ami a pszichora nem elég. Szerinted pótfelvételin még lehet jogot jelölni? Marad hely nálatok? Esetleg nem tudod, hogy a felvettek létszámát most hol lehet megnézni, ha esetleg meg lehet? :) Köszönöm előre is a válaszodat!
Hát őszintén szólva ahogy az évek során figyeltem, ennek az esélye nulla. Ismerek pázmányost, eltést, debrecenit, én szegedi vagyok, de egyik helyen sem volt jellemző.
Most, hogy már csak két helyen van állami, jól meg is dobta a pontot, azt kb csak az érheti el, akkor elég droid jogásznak. Nem sok lesz köztük, aki kiesik, és elég ritka jogon az az átlag, amivel át lehet kerülni.
De hát próba szerencse. Nagyon nem bíztatlak, de pozitívan még csalódhatsz. Csak ahhoz tanulj, mint egy gép, hogy lehetőleg minden jegyed 5ös legyen. Kitartást hozzá...
A reálisabb esély, hogy ebben az évben növeled a pontjaid (újraérettségizel, nyelvvizsga, amivel lehet), és jövőre megint beadod, hátha akkor felvesznek államira, a teljesített tárgyaidat pedig elfogadtatod. De erre sem biztos, hogy érdemes tenni, mert felröppent az a hír, h 2013-ban sehol nem lesz államilag támogatott jog.
Bocsánat, hogy itt offolok, de miért lettek most a jogi karokon a fizetős helyeken meghirdetett ponthatárok 240 körül? Ennyire kell az egyetemeknek a pénz? Vagy ennyire nem tudták felölteni a helyeket? 200 pont különbség elég sok szerintem az állami és a fizetős között...
(Ahogy én néztem a korábbi statisztikákat, elég sokan megjelölték a jogot...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!