A felvi.hu-n láttom olyat, h egy szaknak 202 volt tavaly a ponthatára. Ezt elnéztem, vagy tényleg lehet ilyen alacsony? Ha lehet, miért alacsony? Idén, vagy jövőre megemelhetik sokkal jobban, pl.270-re?
Én már tényleg tarkón lövöm magam, sorry...
Tavaly a minimumponthatár 200 volt, idén már 240. Vagyis idén 240 alatt nem vehetnek fel sehova, a ponthatár legalább 240 lesz.
A pontokat nem megemelik, hanem emelkedik, illetve csökken... A pontokat a felvételizők alakítják, és nem egy központi emberke, akik fingik egy nagyot, majd eldönti, hogy akkor szociológiára legyen mondjuk 394.
Mi azt honnan tudjuk, hogy mekkora lesz a ponthatár a jövőben?
Jó azt tudom,h jövőre min.240,de nem értem ezt,h 2010-ben 290 volt,2011-ben pedig 202.
Nyugodtan tarkón lőheted magad.
És szerinted ezt ki érti????
Előbb írtam le édes bogaram, hogy a felvételizők alakítják a ponthatárokat, te előre semmit nem tudsz erről.
Még a ponthatárok alapvető mechanizmusát sem érted, még az első választ sem tudtad értelmezni, akkor ne te háborodjál már fel... Komolyan remélem a jövőben a keretszám még ennyi se lesz, legalább kevesebb hülye diplomás lesz ebben az országban.
Nem vagyok hülye,csak nem értem ezeket a felvételis dolgokat,de ha téged meg idegesít az ilyen kérdés nem kell válaszolni. ;)
Egyébként több volt annál(ez csak egy példa volt) és még meg sincs minden érettségim,de azért köszi a jókívánságokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!