Szerintetek így lehet belőlem óvónő?
ELTE-TÓK-ra szeretnék majd jelentkezni, azonban olvastam, hogy alkalmassági vizsgán kell átmenni. Azonban nekem születési rendellenességem van. Kiskoromban a háziorvosom nem vette észre, hogy kezdetleges izomsorvadásom van (ugyanis a szülés közben oxigénhiány lépett fel), így a későbbiek folyamán ez romlott. Meg kellett műteni az ahilesz inamat, így most már a kiskori "betegségem" egyáltalán nem észrevehető látszatra. Viszont nem csak a jobb lábam gyengébb, hanem a jobb karom is. Így például a kézenállással saját testsúlyomat nem bírom megtartani. Ez pedig egy követelmény ahogy néztem. Gimnáziumban végig könnyített testnevelésen vettem részt, azonban már betöltöttem a 19. évemet és mivel az orvos nem vett észre külsőleg semmi bajt (a járásban), ezért nem tudom, hogyha sikerül is papírt kérnem elfogadják-e alkalmassági vizsgánál. Hiába erősítek, sose lesz olyan erős a jobb kezem, mint egy átlagembernek. (Természetesen kisebb kilokat tudok vele cipelni, óvódában meg nem hiszem, hogy találkozni fogok 60 kg-os gyerkőccel :) )
Előre is köszönöm a válaszokat, észrevételeket!
Szerintem is!
Egy nyugdíj elött álló ovónéninek sem olyan erősek már a kezei,hogy hipp-hopp emelgesse e gyerekeket.
Azért kérdezd meg.
Köszönöm a válaszaitokat! :)
Egyébként nem is értem, hogy óvónőihez minek kell szekrényugrás, meg kézenállás. Állóképesség mérése kézen?:D Furcsa nekem picit. De ez csak az én szubjektív rálátásom!
Csak azért kérdeztem, mert hallottam olyanokat, hogy akik nem tudtam kézen állni, azoknak automatikusan bevésték, hogy nem felelt meg... :S
Viszont úgy tudom Vácon jobb fejek a vizsgáztatók, mint itt Pesten...
Utolsó! Szerinted ezen a szakon még melyik egyetem lenne jó? Pázmány esetleg?
Igazából azért is gondolkoztam az ELTE-n, mert egy önéletrajzban a későbbiek folyamán lehet, hogy egy ELTE jobban nézne ki, mint egy másik főiskola. Egyfajta státusz. Sajnos az egyetemek nevei a munkaerőpiacon nagyon sokat visznek...
Köszönöm a válaszodat!
Még azt szeretném megkérdezni, hogyha két tannyelvű óvodában dolgoznék a későbbiek folyamán akkor a fizetésem lehet 120-130 ezer körül? Tudom, hogy az óvónénik keveset keresnek, de nem is biznisz miatt gondolkozok ezen a téren.
Mellesleg lehet, hogy a 3 éves alapképzés után elvégeznék egy fotógráfus szakot akár a MOMEn. Ez a hobbim, de ki tudja... talán a későbbiekben jól jöhet :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!