Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Szerintetek egy kozmetikus...

Biaa*-* kérdése:

Szerintetek egy kozmetikus jol keres?

Figyelt kérdés
hova menjek továbbtanulni kozmetikusnak? mennyit keresnek? mi a dolguk? 13/l most leszek 8.os
2012. júl. 23. 18:23
 1/3 anonim válasza:

Hát egy kozmetikus keresete logikusan attól függ mennyi vendége van, a vendégeket pedig az tartja meg, aki igényes munkát végez, tisztán tartja a boltját, ami emellett már ránézésre is vonzó.Persze nem szabad elfelejteni, hogy egy kozmetikusnak azért szüksége van egy kis beszélőkére is, mert a vendégnek igénye van a pletykálkodásra. Ha megy az üzlet, akkor az anyagiak miatt szerintem nem kell aggódni, mert a kozmetikusok manapság elég sokat el tudnak kérni. Bár már minden sarkon van egy szépség szalon így elég nagy a konkurencia. De ha ezt tartod életcélodnak vagy ügyesnek érzed esetleg benne magad meg tudod, hogy élveznéd is, akkor próbáld meg nyugodtan. Vannak ilyen szakközépek, de ezek általában elég alacsony oktatást biztosítanak a diákjaik számára. Legalábbis amelyiket én ismerem az elég vacak. Viszont szerint OKJ képzések is léteznek, ennek utána kell nézni.

Remélem tudtam kicsit segíteni, bár én igazából nem vagyok valami járatos ebben, mert a szépség ápolás elég messze áll tőlem ^^""" Viszont szerintem semmiesetre sem a szerint válasz szakmát, hogy mennyit tudsz majd vele keresni. Persze fontos szempont, de szerintem a lelki táplálék, hogy kielégítsen a munkád, hasznosnak érezd magad az sokkal fontosabb. De ez csak az én véleményem, bátran szembe lehet evvel szállni :)

2012. júl. 23. 19:02
 2/3 A kérdező kommentje:
koszi.:) am en eleg beszedes tipus vok..szal ezzel nincs gond.
2012. júl. 23. 19:21
 3/3 anonim ***** válasza:

Ahogy az első is leírta...

Az elején biztosan nehéz, hiszen ki kell alakulnia egy vendégkörnek, szépen kell dolgozni, hogy úgymond híred menjen a környéken, elterjedjen, hogy jól és viszonylag jó árban is dolgozol, ajánljanak a vendégeid téged stb. Az én kozmetikusom mostmár 50 éves, 4000 forintot kér egy komplett kezelésért, amit sajnos már nem tudok fizetni, így éppen váltani készülök, de hibátlanul dolgozik és a naptárja már hetekkel előre tele van. Állandó vendégeket már nem is fogad, aki hónapról hónapra visszajár, mert nem férnek.

Egyik héten délelőtt, másik héten délután dolgozik, szombaton is. Másfél óra alatt megcsinál két embert, az már 8 ezer forint. Durva akarok lenne, akkor 10 percenként keres egy ezrest, mondjunk óránként 6 ezret. Ha egynap dolgozik 6 órát, akkor az barátok között is 36 ezer forint és ez csak egy nap, egy műszak. Szorozzuk fel heti 6 nappal és 4 héttel. Több mint 850 ezer forint havonta. :) Nem mondanám rossznak! Ez viszont már egy jól kialakult vendégkör, akik megtehetik hogy ennyit fizessenek havonta egy kezelésért.

Én diák vagyok, egy darabig bírtam az áremeléseket, de mostmár nem megy. Elmegyek inkább egy viszonylag kezdőhöz, aki viszont olcsóbban vállal. Sajna ez van.

2012. júl. 24. 14:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!