Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Milyen mérnöki végzettséggel...

Milyen mérnöki végzettséggel lehet a legkönnyebben elhelyezkedni, és melyiknek van leginkább jövője?

Figyelt kérdés
Most leszek végzős, jövőre érettségizem, és a továbbtanulás szempontjából tettem fel a kérdést. Abban már biztos vagyok, hogy mérnöki pályán tanulok tovább, hogy milyenen azt még nem tudom pontosan. Amik szóba jöhetnek: gépészmérnök, mechatronikai mérnök, energetikai mérnök, környezetmérnök, villamosmérnök. Melyikben látjátok a legnagyobb jövőt? Melyikkel érdemes továbbtanulni? A válaszokat előre is köszönöm
2012. júl. 22. 23:38
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Nem teljesen értem az előző válaszolókat, én több interjúztató ismerősömtől is hallom, hogy a gépészekkel lassan Dunát lehetne rekeszteni. Persze azért túlzok, de az általad felsorolt szakokhoz képest talán van értelme ennek a hasonlatnak.

Én mindenképp a mechatronikát választanám a helyedben, hiszen ha belegondolsz ma már a legapróbb kis gépek, berendezések is roppant összetettek, pl. már egy mikrót vagy egy mosógépet is be kell programozni alap szinten, és akkor még nem beszéltem ugye az elektronikáról, meg persze az egész továbbra is mechanikusan működik(mosógép). Na most ezek mindegyikéhez ért egy mechatronikás, egy gépész meg jóesetben a feléhez.

Persze egyik mérnök sem szerel mosógépet, de már tervezésnél elég hasznos ha átlátod az egész gép működését, felépítését.

Amúgy szerintem a gépészen és a környezetmérnökön kívül az összes szak NAGYON JÓ választás, de talán a mecha kicsit kiemelkedik.

Sok sikert a továbbtanuláshoz :)

2012. júl. 25. 19:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!