Milyen mérnöki végzettséggel lehet a legkönnyebben elhelyezkedni, és melyiknek van leginkább jövője?
"jó mondjuk amúgy is"
Ha választ lehetne like-olni...
tényleg villamos és gépész a legkeresettebb. de ki tudja 3-5 év múlva, mire végzel még mindig azok lesznek-e.
nézd csak meg, 10-12 éve óriási szükség volt idegennyelven jól beszélőkre, most meg a kutyának se kell a sok anglisztika meg germanisztika szakos. egyébként a mechatronikai vagy vegyészmérnökivel se leszel sokáig meló nélkül.
gépész és villamos
mindig is szükség lesz rájuk és nem igazán van belőlük túlképzés. egy ország gazdaságát mindig is az ipara fogja meghatározni, az iparban pedig talán a legfontosabb szakmák a gépész- és a villamosmérnök. (szerintem több állás szabadul fel/létesül mint ahány ember diplomázik szóval ez még jó pár évig hiányszakma lesz)
a mecha és az energetika is jó, azokkal sem vészes az elhelyezkedés (főleg ha jó helyen csinálod őket). környezetmérnököt tényleg felejtsd el. :)
Elég sokat változott a világ.. Én gépészként végeztem BME-n és nem volt eby leányálom :). Véleményem szerint a villany és infó kar a legnehezebb az általad felsoroltak közül. Az energetikai mérnök pedig a lehető legjobb választás.. én is arra mennék ha most jelentkeztem volna :)..
Végzés után meg ne nagyon bízd el magad.. Pályakezdőként kegyetlen nehéz elhelyezkedni, ismeretség, "rokonok és haverok" nélkül mérnökként. Szinte mindenhova 2-3 év adott szakterületen eltöltött szakmai gyak-ot kérnek, emellett német és/vagy angol "beszélt" nyelvtudás sem árt. Az sem mindegy, hogy végzés után hol élsz. Sok ismerősöm hazaköltözött Pestről és baromi nehezen találnak állást. Szét van szakadva az ország. Keleten és Északon még mérnökként sem könnyű elhelyezkedni, míg Nyugat-Mo.-n temérdek betöltetlen állás van. Én is gondolkoztam, hogy Nyugat-Mo. kellene állást nézni, mert itt Észak-Mo.-n elég gáz a helyzet.. Szóval nem egyszerű a választás. de hajrá
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!