Rendőr szeretne lenni a lányom, milyen iskolát válasszunk 8. után?

Figyelt kérdés
Komárom-Esztergom megyében milyen iskolába tanuljon tovább gyermekem,gondolom rendészeti gimnázium lenne célszerű,utána a Adyligeti Rendészeti Szakközépiskola de szeretnék iskola nevet és címet tudni illetve hogy mi a legjobb választás a célhoz.
2012. júl. 22. 20:25
 1/4 anonim válasza:
Ahogy írtad mehet rendvédelmis iskolába, de ez nem feltétel. Most elmehet egy sima gimnáziumba, utána mehet valamelyik rendészeti szakközépiskolába vagy a Nemzeti Közszolgálati Egyetemre. A gimnázium ebből a szempontból jobb lenne, hiszen egy jó érettségivel felvételizhet az egyetemre ahol 3 év után tisztként fog kikerülni. Ha nem vennék fel, még mindig jelentkezhet szakközépbe.
2012. júl. 22. 20:39
 2/4 anonim ***** válasza:

Komáromról nem tudok semmit, de megnéztem ezt:

[link]

Komárom megyében egy iskola indított csapatot, 40 indulóból a 40. helyen végeztek.

Ha előkelőbb helyezésük lenne, akkor ajánlanám a Jókai Mór Gimnáziumot, hiszen a rendvédelmi képzés azokra a dolgokra megy rá, amik felvételin plusz pontot jelentenek:

fizikális felkészítés (ha nem elég fitt, eleve kiesik), lehetőség rendvédelem érettségire, ECDL-vizsga, jogosítvány, nyelvvizsga megszerzésére. A rendvédelem érettségin kívül mindez egy másik iskolába járva is elérhető délutáni különórákkal. Szóval nem tudom. Olvastasd el vele ezt a cikket, és kérdezd meg, hogy még mindig rendőr szeretne-e lenni:

[link]

2012. júl. 23. 00:19
 3/4 anonim ***** válasza:

Szerintem egy gimnázium. Onnan még elkerülhet egyetemre, és szakiskolába is tudtommal.

És akkor azzal sincs probléma, ha meggondolná a szakmaválasztást - ami azért lássuk be, a fiatalokkal gyakran megesik, akármennyire elhivatottnak is tűnnek.

2012. júl. 23. 18:53
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat,akkor már csak iskolát kell keresnem.Nem rentettem el a hivatás nehézségeivel,mert én tisztelem ezt a hivatást,egyetlen próbléma hogy nincs megfizetve.
2012. júl. 23. 20:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!