Szerintetek milyen nyelvet tanuljak jövőre az egyetemen?
Figyelt kérdés
Németből már van egy középfokúm , tehát ezzel már a diplomához előírt nyelvi követelmények teljesítve vannak. Természetesen továbbra is akarok nyelvet tanulni , mert elég jól megy. A kérdésem , hogy szerintetek érdemes továbbvinnem a németet és csinálni egy felsőfokút(ettől egyébként most se állok túl messze , de azért még kéne tanulni) vgay kezdjem el az angol kb. nulláról? A nulla egy kicsit túlzás , mert az angol tipikusan az a nyelv , amit akkor is tud valamennyire az ember , ha nem akar , meg szerintem német után nem is egy nagy kihívás. Ti hogy csináltátok vagy az ismerőseitek , lehet esetleg egyszerre 2 nyelvet is?
Európai ember vagyok , nem igazán érdekelnek se az arabok , se a kínaiak , nem ott akarok majd dolgozni meg tolmács se akarok lenni. A kérdésem az említett 2 nyelvre vonatkozik , angol és német , akárki akármit mond ma ez a 2 leghasznosabb nyelv Európában.
2012. júl. 22. 10:39
3/9 anonim válasza:
Inkább angol!
2012. júl. 22. 10:43
4/9 anonim válasza:
Az angolt mindenképp kezdd el, ha eddig nem tanultad!! Manapság angol nélkül szinte sehol nem rúghat labdába az ember...
2012. júl. 22. 11:49
5/9 A kérdező kommentje:
Ezzel tisztában vagyok , angolul mindenképp meg fogok még tanulni , a németet meg magamtól is fel tudom hozni. Egyébként egyetemen bevett dolog ez , hogy valaki egy új nyelvet kezd tanulni , egyáltalán , hogy oldják meg , a haladók és a kezdők együtt vannak vagy hogy?
2012. júl. 22. 11:53
6/9 anonim válasza:
Nem tudom, hogy melyik egyetemre készülsz, de én a BME-re jártam, és ott legalább 6-féle szintű csoport volt a főbb nyelvekből, természetesen kezdő is. De ha kisebb egyetemről van szó, szinte biztos hogy kezdő csoport ott is lesz.
2012. júl. 22. 12:26
7/9 A kérdező kommentje:
Ezt örömmel hallom,egyébként a Miskolci Egyetemről lenne szó.
2012. júl. 22. 14:11
8/9 anonim válasza:
Egyértelműen angol, de mellette a német felsőt is érdemes lenne, ha már nem kell hozzá sok. Német után valóban könnyebb az angol, de azért a nyelvvizsga eléréséhez abba is hasonlóan kell az energia, mint a németbe kellett.
2012. júl. 23. 00:29
9/9 A kérdező kommentje:
A némettel nem lesz gond , azt már itthon is meg tudom tanulni , meg szerencsére fater kint dolgozik németben és szoktam kimenni hozzá. Németből 5 év alatt sikerült eljutnom erre a szintre , szerintem az angol is menni fog 3,5 év alatt :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!