Jogász szakma tényleg ennyire telítve van? Akkor mit érdemes tanulni?
A jogász szakma telített, ez nem kérdés. Ahogy előttem is írták, gyakran még nekik kell fizetniük a szakmai gyakorlatért, amikor egy villamosmérnök már gennyesre keresi magát egy jó nevű cégnél.
Amúgy a jogász szak tényleg gyengébb a mérnöki szakoknál, főleg, ha nemcsak az anyag mennyiségét vesszük alapul, hanem a minőségét is (mármint azt, hogy mennyi ész kell a megértéséhez).
Az OKJ-sokat nem kell lenézni, sok OKJ-s jobb szakember a saját szakmájában, mint a jogi tömegképzésről frissen szabadult magológépek.
Még szeretném megemlíteni, hogy a jogászok valójában nem doktorok, úgyhogy nekem hiába lobogtatják a "doktori" címüket. Azt csak hagyománytiszteletből kapják, én eltörölném.
Ja, egyébként a titkárnők többsége manapság már felsőfokú végzettséggel rendelkezik. És igen, a jogász hallgatókat meg a szakmai gyakorlatosokat csicskáztatják, mint az állat. Csicskáztatni azt szokták, akivel megtehetik, azaz azt, aki rá van szorulva az állásra. Mindenki leszarja, hogy van-e jogász diplomád, ha nem teheted meg, hogy visszaugatsz a főnöknek, akkor kávét fogsz főzni.
A volt barátnőm jogász hallgató volt, és az egyetemi szakmai gyakorlata kb. abból állt, hogy iratokat kellett szállítania egyik helyről a másikra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!