Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Jogász szakma tényleg ennyire...

Jogász szakma tényleg ennyire telítve van? Akkor mit érdemes tanulni?

Figyelt kérdés
Közgázt tanultam, de nem szerettem, se a matekot, sem a számolgatós szakmákat. Érdekel a történelem, de meg is akarok belőle élni, ezért bölcsész kizárva, tanári végképp. Érdekelne a HR, de oda meg kell matek...meg statisztika stb... Nem tudom mihez kezdjek, mert itt állandóan csak azt olvasom, hogy a jogász végzettséggel semmit nem lehet kezdeni... Van eszem, szeretek tanulni, nívósabb életre vágyom, és tennék is ennek érdekében, de nem akarok életem végéig egy OKJ szakmával témferegni! Tényleg ennyire éhen lehet halni jogász végzettséggel?????
2009. júl. 14. 14:40
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
24%

A jogász szakma telített, ez nem kérdés. Ahogy előttem is írták, gyakran még nekik kell fizetniük a szakmai gyakorlatért, amikor egy villamosmérnök már gennyesre keresi magát egy jó nevű cégnél.

Amúgy a jogász szak tényleg gyengébb a mérnöki szakoknál, főleg, ha nemcsak az anyag mennyiségét vesszük alapul, hanem a minőségét is (mármint azt, hogy mennyi ész kell a megértéséhez).

Az OKJ-sokat nem kell lenézni, sok OKJ-s jobb szakember a saját szakmájában, mint a jogi tömegképzésről frissen szabadult magológépek.

Még szeretném megemlíteni, hogy a jogászok valójában nem doktorok, úgyhogy nekem hiába lobogtatják a "doktori" címüket. Azt csak hagyománytiszteletből kapják, én eltörölném.

2009. júl. 17. 12:51
 12/12 anonim ***** válasza:
24%

Ja, egyébként a titkárnők többsége manapság már felsőfokú végzettséggel rendelkezik. És igen, a jogász hallgatókat meg a szakmai gyakorlatosokat csicskáztatják, mint az állat. Csicskáztatni azt szokták, akivel megtehetik, azaz azt, aki rá van szorulva az állásra. Mindenki leszarja, hogy van-e jogász diplomád, ha nem teheted meg, hogy visszaugatsz a főnöknek, akkor kávét fogsz főzni.

A volt barátnőm jogász hallgató volt, és az egyetemi szakmai gyakorlata kb. abból állt, hogy iratokat kellett szállítania egyik helyről a másikra.

2009. júl. 17. 12:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!