Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Megéri szakkollégiumba felvéte...

Megéri szakkollégiumba felvételizni?

Figyelt kérdés

Ha felvesznek az ELTE-re magyar szakra, akkor talán megpróbálnék felvételizni a Eötvös József szakkollégiumba. Milyen előnyökkel jár, ha valaki szakkollégista? Számít ez ösztöndíj elbírálásakor? Milyen a felvételi? Ha nem vesznek fel szakkoliba, akkor még van rá esély, hogy másik kollégiumba felvételt nyerjek?

Előre is köszönöm a válaszokat!

2012. júl. 18. 17:31
 1/8 anonim ***** válasza:

"Ha nem vesznek fel szakkoliba, akkor még van rá esély, hogy másik kollégiumba felvételt nyerjek? "

Igen. Miért ne lehetne? Oda a legnehezebb bekerülni.

"Milyen előnyökkel jár, ha valaki szakkollégista?"

Igen. PL jobban tudnak segíteni azok akik oda járnak, mint a többi koleszba.

2012. júl. 18. 17:49
 2/8 A kérdező kommentje:
Azért homályos ez nekem, mert azt olvastam, hogy augusztus 20. után van a felvételi műveltségi része a szakkoliban, de ha jól tudom, (lehet, hogy rosszul) a normális kollégiumi elhelyezés hamarabb kiderül.
2012. júl. 18. 18:15
 3/8 Andrea Amati válasza:

A szakkoli és a szockoli két különböző dolog.:) Viszont mindkettőbe nyugodtan felvétlizhetsz, egymástól függetlenül.

A szockoliba szociális helyzet ill. "rászorultság" alapján kerülhetsz be, pl. messze laksz, a szüleid jövdelme alacsony, és hasonlók.

A szakkoliba ezzel szemben a tanulmányi eredményeid vagy az eddigi tudományos tevéknységed (OKTV, pályázatok) alapán válogatnak be, és többnyire van egy külön elbeszélgetés, ha úgy tetszik "felvételi" is.

Én voltam az ELTE egyik szakkolijában, és mindenképp ajánlom, nagyon jó bulik voltak, meg szerintem inspirálóbb, ha az ember lelkes emberekkel van körülvéve, a tudományos munka is mélyebb, szal csak hasznod lehet belőle :)

2012. júl. 24. 15:53
 4/8 Andrea Amati válasza:
100%
Lol, most olvasom, hogy az Eötvösben gondolkodsz, na, én oda jártam 3 remek évig, csak más szakon :D:D A Magyar Műhelye nagyon jó +ingyen járhatsz mindenféle nyelvórákra (angol, német, francia, latin, olasz, orosz), kb. hetente meghívnak írókat-költőket beszélgetni, mászkálnak konferenciákra, van színjátszókör, kórus, szóval MUST HAVE! :D Bocs, picit megrohantak az emlékek.
2012. júl. 24. 15:59
 5/8 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszod! Nemsokára kiderül, hogy megpróbálhatom-e az oda való bejutást. :)
2012. júl. 24. 18:03
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Hát igen. Először az egyetemre vegyenek fel.

Olyan vagy mint én. Még ki se derült, hogy felvettek e valahova, de már azt számolom, hogy hány pontot kapok szociális helyzet miatt és azt, hogy az elég e a koleszba. Aztán kiderül, hogy fel se vettek sehova. xD

2012. júl. 24. 18:20
 7/8 A kérdező kommentje:
Szerencsére azért ez nem így bolt. Felvettek. :)
2012. júl. 24. 21:51
 8/8 A kérdező kommentje:
'volt
2012. júl. 24. 21:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!