Cnc forgácsolóként tanul/dolgozik valaki?
Szia
Én cnc-forgácsolóként dolgozom, de úgy hogy még a cnc sulit még nem fejeztem be! Hétfőtől péntekig dolgozom egy cégnél cnc gépekkel, általában 2 ritkán 3 gépen is dolgozok egyszerre, tudom ez egy kicsit furcsán hangzik de nem lehetetlen. Péntek délután illetve szombaton egy tanfolyamon tanulom a forgácsolást .Számomra ez így borzasztóan hasznos mert a suliban is tanulok valamit illetve 1 végzettséggel több lesz nekem valamint keresek egy kis pénzt is de a lényeg hogy a munkahelyen is tanulok a szakmáról sőt ott többet is mint a suliban hétvégén! Az iskolában tanulsz sok mindent de hidd el a nagyját úgy is a munkahelyeden egy cnc gép mellett fogod megtanulni.
Igaz én még kezdő vagyok de ha valami kérdésed van írj nyugodtan.
Szia.
Hello!
Én egy CNC megmunkáló központon dolgozom bonyolult egyedi gyártásban.Fizikailag egyáltalán nem megterhelő,sőt.Viszont ha az előttem szólót nézem akkor neki lehet hogy az ,ha 3 gépen dolgozik(gondolom szériát cserélget)és rohangál mint pók a falon, mert csak 2 percet futnak a gépek.Ez egyébként,hogy valaki egyszerre dolgozzon több gépen, munkavédelmi szempontból sem megengedett.Inkább szellemileg megerőltető a dolog.Sok információt kell egyszerre alkalmazni.Én kapok egy rajzot és egy nyers darabot.Abból kell elkészítenem a kész alkatrészt, ami általában 1-2 darab és elég összetett.Programírás,szerszámozás,megfogás, készülék esetleges gyártása megfogáshoz,technológiai sorrend,mérés és egyebek tartoznak a feladataim közé.Van hogy naponta 4-5 vagy akár több programot is kell írnom.Van olyan munkadarab amit 8-10 megfogásból lehet legyártani.Elhivatottság, logika, és jó szem és fül nem árt ha van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!