Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Cnc forgácsolóként tanul/dolgo...

Cnc forgácsolóként tanul/dolgozik valaki?

Figyelt kérdés
2012. júl. 17. 19:28
 1/3 anonim ***** válasza:

Szia

Én cnc-forgácsolóként dolgozom, de úgy hogy még a cnc sulit még nem fejeztem be! Hétfőtől péntekig dolgozom egy cégnél cnc gépekkel, általában 2 ritkán 3 gépen is dolgozok egyszerre, tudom ez egy kicsit furcsán hangzik de nem lehetetlen. Péntek délután illetve szombaton egy tanfolyamon tanulom a forgácsolást .Számomra ez így borzasztóan hasznos mert a suliban is tanulok valamit illetve 1 végzettséggel több lesz nekem valamint keresek egy kis pénzt is de a lényeg hogy a munkahelyen is tanulok a szakmáról sőt ott többet is mint a suliban hétvégén! Az iskolában tanulsz sok mindent de hidd el a nagyját úgy is a munkahelyeden egy cnc gép mellett fogod megtanulni.

Igaz én még kezdő vagyok de ha valami kérdésed van írj nyugodtan.

Szia.

2012. júl. 21. 01:14
 2/3 A kérdező kommentje:
Az érdekelene, hogy mennyire nehéz ez a szakma? Fárasztó e? Egyébként köszönöm a válaszod, és ment a pontozás, hogy hasznos :P
2012. júl. 22. 08:24
 3/3 anonim ***** válasza:

Hello!

Én egy CNC megmunkáló központon dolgozom bonyolult egyedi gyártásban.Fizikailag egyáltalán nem megterhelő,sőt.Viszont ha az előttem szólót nézem akkor neki lehet hogy az ,ha 3 gépen dolgozik(gondolom szériát cserélget)és rohangál mint pók a falon, mert csak 2 percet futnak a gépek.Ez egyébként,hogy valaki egyszerre dolgozzon több gépen, munkavédelmi szempontból sem megengedett.Inkább szellemileg megerőltető a dolog.Sok információt kell egyszerre alkalmazni.Én kapok egy rajzot és egy nyers darabot.Abból kell elkészítenem a kész alkatrészt, ami általában 1-2 darab és elég összetett.Programírás,szerszámozás,megfogás, készülék esetleges gyártása megfogáshoz,technológiai sorrend,mérés és egyebek tartoznak a feladataim közé.Van hogy naponta 4-5 vagy akár több programot is kell írnom.Van olyan munkadarab amit 8-10 megfogásból lehet legyártani.Elhivatottság, logika, és jó szem és fül nem árt ha van.

2012. aug. 22. 12:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!