Mit gondoltok : Turizmus vendéglátás?
Nem érdemes
Divatszakma
Nehéz is
Én ide járok,most leszek 3ad éves.Háááát nemtom,sztem most ne.A válság amúgy i taccsra vágta a turizmust.Túljelentkezés van,aztán meg neháéz is..:S
De hát te tudod ha szeretnéd akkor persz csinálsz.Engem is már csak az éltet,h legyen majd egy kv zóm:)
Én szakácsnak mentem, nem is tudtam, hogy divatos lenne. :/
Imádok sütni-főzni, így maradok, de a médiás szakok szerintem(!) jobban mennek, legalábbis a volt sulimból megítélve, iszonyú sokan mentek olyan suliba.
A turizmus-vendéglátás nem egyenlő a szakáccsal.
Mivel divatszakma, ezért nagy a túljelentkezés mind az iskolákba, mind a munkahelyekre. Lehet, hogy jó, hogy van egy diplomád, de nem tudsz vele mit kezdeni...
a médiás szakok SOKKAL kevésbé jelendőek mint a turizmus. Évente a különböző felsőfokú oktatási intézményekben kb 10.000 médiás diák jön ki, ráadásul jövőre egyszerre végeznek 5 évesen és BSc képzésben is az első bsc-s végzése, min. 15.000 médiás. Ennyi nem tud elhelyezkedni!
Én mérnökin vagyok, itt jó a helyzet.
Öcsém turizmusra megy így valamenynire ezzel is képben vagyok. Azt tudom tnaácsolni, hogy ha felvesznek jó suliba (pl bgf, ilyesmi), tehát oylan suliba ami már híresebb erről a képzéről, magas ponthatárral, akkor az jó lehet, de mivel sok embert fognak kiadni a turizmusos sulik ois pár éven belül, ezért ha gyengébb suliból van diplomád, akkor az nagy eséllyel nem fog sokat érni!
Általános szöveg: az emberek mindíg fognak enni és pihenni. Tény, hogy a válságok megterhelik ezt az ágazatot is, de mindent, ahol pénz forog, szóval ez nem meglepő.
A ven-turizmus egyátalán nem divat-szakma és képzési forma ebből következően. Mióta világ a világ túljelentkezés van az ilyen szakokra legyen az OKJ vagy fősuli/egyetem. Ha az ember igazán akar akkor munka is mindíg van és keresni is lehet, ha az ember akar és szeret is dolgozni (mert ugyebár nagyon sok munkát és kitartést igénylő szakma minden ágazata).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!