Mit gondoltok : Turizmus vendéglátás?

Figyelt kérdés
Most olvastam a felvin, hogy ez lett a legnépszerűbb szak idén is, csakúgy mint tavaly. Szerintetek érdemes erre a szakra menni, mert jövőre én is ilyen irányba akarok továbbtanulni.
2009. júl. 13. 11:40
 1/9 anonim ***** válasza:
Elég hajtós szakma, én biztos nem választanám. Dolgoztam/dolgozom vendéglátásban, de a főnökeimet sem irigylem, szóval nem kéne az ő életük
2009. júl. 13. 11:43
 2/9 anonim ***** válasza:

Nem érdemes

Divatszakma

Nehéz is

Én ide járok,most leszek 3ad éves.Háááát nemtom,sztem most ne.A válság amúgy i taccsra vágta a turizmust.Túljelentkezés van,aztán meg neháéz is..:S

De hát te tudod ha szeretnéd akkor persz csinálsz.Engem is már csak az éltet,h legyen majd egy kv zóm:)

2009. júl. 13. 11:44
 3/9 anonim ***** válasza:

Én szakácsnak mentem, nem is tudtam, hogy divatos lenne. :/

Imádok sütni-főzni, így maradok, de a médiás szakok szerintem(!) jobban mennek, legalábbis a volt sulimból megítélve, iszonyú sokan mentek olyan suliba.

2009. júl. 13. 12:15
 4/9 anonim ***** válasza:

A turizmus-vendéglátás nem egyenlő a szakáccsal.

Mivel divatszakma, ezért nagy a túljelentkezés mind az iskolákba, mind a munkahelyekre. Lehet, hogy jó, hogy van egy diplomád, de nem tudsz vele mit kezdeni...

2009. júl. 13. 12:31
 5/9 anonim ***** válasza:

a médiás szakok SOKKAL kevésbé jelendőek mint a turizmus. Évente a különböző felsőfokú oktatási intézményekben kb 10.000 médiás diák jön ki, ráadásul jövőre egyszerre végeznek 5 évesen és BSc képzésben is az első bsc-s végzése, min. 15.000 médiás. Ennyi nem tud elhelyezkedni!

Én mérnökin vagyok, itt jó a helyzet.

Öcsém turizmusra megy így valamenynire ezzel is képben vagyok. Azt tudom tnaácsolni, hogy ha felvesznek jó suliba (pl bgf, ilyesmi), tehát oylan suliba ami már híresebb erről a képzéről, magas ponthatárral, akkor az jó lehet, de mivel sok embert fognak kiadni a turizmusos sulik ois pár éven belül, ezért ha gyengébb suliból van diplomád, akkor az nagy eséllyel nem fog sokat érni!

2009. júl. 13. 12:33
 6/9 anonim ***** válasza:
turizmusosokból hatalmas a túlképzés, én nem hiszem, hogy találnak munkát,
2009. júl. 13. 13:13
 7/9 anonim ***** válasza:
70%

Általános szöveg: az emberek mindíg fognak enni és pihenni. Tény, hogy a válságok megterhelik ezt az ágazatot is, de mindent, ahol pénz forog, szóval ez nem meglepő.

A ven-turizmus egyátalán nem divat-szakma és képzési forma ebből következően. Mióta világ a világ túljelentkezés van az ilyen szakokra legyen az OKJ vagy fősuli/egyetem. Ha az ember igazán akar akkor munka is mindíg van és keresni is lehet, ha az ember akar és szeret is dolgozni (mert ugyebár nagyon sok munkát és kitartést igénylő szakma minden ágazata).

2009. júl. 13. 13:20
 8/9 anonim ***** válasza:
Én is turizmus-vendéglátásra járok, nem tudtam, hogy ez ilyen divatszakma... Mondjuk nem hiszem, hogy egy bölcsész esetleg könnyebben elhelyezkedik, mint egy turizmus-vendéglátáson végzett ember, aki közgazdász és vendéglátós egyben, mivel közgazdász diplomát ad. Azért olyan nehéz... Igazából nem is nagyon van hiányszakma, manapság mindenki nehezen tud elhelyezkedni. Én nem szándékozom a turizmusban dolgozni, ha végzek. Majd amit találok... :)
2009. júl. 13. 13:51
 9/9 anonim ***** válasza:
Alapszabály, hogy ne jelentkezz divatszakra. Azokkal nem lehet elhelyezkedni. Jogászból, közgazdászból, kommunikációsból már Dunát lehetne rekeszteni.
2009. júl. 17. 13:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!