Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Ügyvéd vagy meteorológus?

Ügyvéd vagy meteorológus?

Figyelt kérdés
Érdekel mind a 2 foglalkozás, bár nagyon eltérnek egymástól.Földrajz a kedvencem és a fizikát is imádom matekból is kitűnő vagyok, ahogy töriből is.Magyarból csak 4es , a nyelvhelyességem mindig max pontos, fogalmazásaim is jók. Szerintetek hogyan tudok könnyebben elhelyezkedni?Nem tudom, hogy mit vegyek fel faktnak így, mert nagyon eltérnek!! Segítsetek, tanácstalan vagyok..
2012. júl. 12. 10:56
 1/3 anonim ***** válasza:

Ügyvédként borzasztó sokat kell magolni, rettentő sok lexikális tudást kell magadba szippantani és ha praktizálsz akkor egész életedben (legalábbis a karriered során) folyamatosan azt kell figyelned, hogy milyen jogszabályok és hogyan változtak. Cserébe egy nagy rakás pénzt lehet vele szakítani ha ügyes vagy. Természetesen jogász képzésen nem feltétlenül leszel ügyvéd, lehet, hogy a végén egy multi jogi osztályán kötsz ki tanácsadóként.

A meteorológia ezzel szemben teljes mértékben természettudományos szakma, a tanulás során sokkal többet kell használnod a logikádat és rengeteget számolni, tehát ha fizikából, kémiából és matekból jó vagy, valamint ezek érdekelnek, akkor ez jó választás lehet.

Jogászként egészen biztosan emberekkel kell együttműködnöd, nekik dolgoznod, meteorológusként jó eséllyel nem lesznek kifejezetten "ügyfeleid".

A döntés persze a te kezedben van.

2012. júl. 12. 11:04
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Meteorológusokra nincs szükség nagy számban, nem tudom, kapnál-e állást. Ügyvéddel meg Dunát lehet rekeszteni, nagyon jónak kell lenni, hogy jó állást kapj.

Viszont ügyvédként átnyergelhetsz sok más területre, sokmindent kezdhetsz vele. De meteorológusként is foglalkozhatsz pl. földtudományokkal (vagy eleve arrafelé szakosodsz), bár abból inkább csak az olaj, gáz, stb. társaságoknál lehet jól keresni.

Attól függ, melyik érdekel komolyabban. Ügyvédként több a lehetőség, de nincs sok köze a földrajzhoz, matekhoz.

2012. júl. 12. 11:26
 3/3 anonim ***** válasza:
0%
urulógus
2012. júl. 12. 13:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!