Meteorológus jó szakma?

Figyelt kérdés
A meteorológusok hol tudnak a legjobban érvényesülni, milyen országban? Magyarországon nem igazán van errel ehetőség igaz? A földrajztanárom azt mondta,hogy érdemes meteorologusnak elmenni, de én itt azt olvastam, hogy Magyarországon nem megyek vele semmire, külföldön meg kapcsolatokra lenne szükségem. És a meteorológus mennyit keres M.o-n illetve külföldön?
2012. máj. 10. 20:47
 1/2 anonim ***** válasza:
Én meteorológusnak tanulok, szerintem ha érdekel, akkor mindenképp érdemes, nagyon izgalmas dolgokat tanítanak. Az elhelyezkedés annyira nem lehetetlen, de mostanában elég sok leépítés volt a válság miatt az OMSZ-nél, úgyhogy nem igazán vettek fel friss diplomásokat. Katonáságnál, repülőtereken, magáncégeknél is van lehetőség, de közel sem annyi, amennyi kéne. Én magam mindenképp külföldre szeretnék menni, szerintem a kapcsolatok miatt nem kell agódni, az ELTE rengeteg külföldi egyetemmel van jó viszonyban, sok példa van már rá, hogy szereztek a diákoknak külföldi munkahelyet. Fizetésről annyit tudok, hogy olyan 200 ezer körül mozog, külföldön kb a duplája.
2012. máj. 10. 21:02
 2/2 A kérdező kommentje:
Magyarországon könnyen elhelyezkednek?
2012. máj. 27. 16:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!