Gyermekpszichológus szeretnék lenni. Jó lenne ez a szakma?
már írtam tegnap egy kérdést, de akkor még nem olyan részletesen.
szóval, gimibe járok, szeptemberben leszek 10.-es.
azt olvastam, hogy kell biosz érettségi, meg valami olyasmit, hogy a töri matek magyar biosz angol közül kettőt kell választani, de ezt nem értem... hogy hogy kettőt kell választani? a bioszon kívül mindegyik kötelező...
arra gondoltam, hogy mivel nincs nyelvvizsgám, emelt angol érettségizek, ahhoz jár középfokú nyelvvizsga. mindenképpen jár? mármint ha pl valaki 2est kap akkor is? bár szerintem nekem menne 4esre vagy 5ösre. ezenkívül biosz emeltet is szeretnék, mert olvastam, hogy ez nagy előny. de hogy biztos bejussak, lehet, hogy emelt magyar érettségiznék is, de azt már valahogy soknak érzem, hogy három emelt szintű érettségit teszek le...
milyen nehéz bejutni egyetemre? ha valaki 4,5ös átlagú, azt felveszik? azt olvastam, az ELTE pszichológia kar nagyon nem jó... miért, mi a rossz benne?
3 év alapképzés és 2 év mesterképzés ugye... aztán doktori, jól tudom? nagyon okosnak és szorgalmasnak kell lenni, de ugye megoldható, hogy ne terheljem túl magam?
rosszakat is olvastam... hogy kevesen találnak munkát, meg keveset keresnek... igaz ez? ha nem olyan vészes a keresete az is jó, nem kell milliókat keresni :D de miért olyan nehéz munkát találni?
Leginkább gyermekpszichológus szeretnék lenni, de nem iskolában, hanem klinikán... bár a felnőtt sem rossz, de imádom a gyerekeket és minden vágyam hogy segítsek rajtuk :)
ha van itt olyan, aki pszichológus vagy annak tanul, megköszönném, ha segítene :) meg annak is, akinek nincs köze a pszichológiához, de tudna segíteni :)
már az is nagy szó, hogy egyáltalán valami érdekel... rokonok, barátok, meg a barátom mondták, hogy okos vagyok, csak lusta... lehet benne valami :) de most már tényleg belehúzok a tanulásba! :) eddig nem tudtam, hogy mi szeretnék lenni, de úgy érzem, hogy ez nem csak egy fellángolás, hanem tényleg végigcsinálnám mindenáron! :)
16/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!