Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » 5-ös biológia érettségivel...

5-ös biológia érettségivel merre tanuljak tovább? (bővebben lent)

Figyelt kérdés

Úgy értem, hogy magyarországon mekkora a kereslet, pl. biológusok, erdészek, agrár "xy" -okra?

Valakinek valami tapasztalata?

Esetleg vannak más lehetőségek is?

2009. júl. 9. 08:56
 1/3 anonim ***** válasza:
természettudományi továbbtanulókból nagy hiány van, több helyen lehet olvasni, hogy siralmasan kevesen jelentkeznek ttk-ra. szerintem mindenképpen megéri menni ezekre a szakokra. bár pl erdészként nem tudom mennyire tudnál elhelyezkedni, de egy jó biosszal meg utána mesterrel nyert ügyed van
2009. júl. 9. 16:05
 2/3 anonim ***** válasza:

Erdőmérnökire semmiképp nem ajánlom, hogy menj!nagyon nem lehet vele elhelyezkedni. Ahogy az agrárium, úgy az erdészet teljesen le van épülve Magyarországon. Bár ha külföldben gondolkodsz, akkor visszaszívtam. Sztem a környezetmérnök szak nagyon jó és kell az ilyen szakember! Biológus szakkal nem vagyok képben.

Biológiával még gyógypedagógus szakra tudod beadni, ami szintén sztem elég keresett, m lassan már minden iskolában alapkövetelmény, h legyen,m. sok a problémás gyerek. Sztem még a logopédus is jó szakma illetve a gyógytornász. Pszichológián tanulhatsz még tovább biosz érettségivel, de ennél azt tanácsolom, h végezd el mellé az emberi erősorrások közgazdász képzést és tuti leszel. A cégeknél HR osztályra nagyon kellenek ilyen végzettségű szakemberek illetve fejvadászcégekhez a megfelelő munkaerő kiválasztása miatt. A pszichológia szak ugyanis megadja azt, h megismered az emberi viselkedést, lelket, míg az ember erőforrások szakon a humánerőforrás menedzselés fortélyait tanulhatod meg, ráadásul közgazdász diplomát ad. Bármely humánerőforrás osztályon megállod a helyed ezzel a két diplomával:)

A gyógyszerész szakot tudom még nagyon ajánlani, ráadásul doktori címet adnak újabban, aki elvégzi. Összegezve:szerintem ha biosszal akarsz továbbtanulni, akkor ezeket a szakokat érdemes választanod (amik még a jelenlegi munkaerő-piacon megállják a helyüket):gyógyszerész, gyógypedagógus, pszichológia,de csak emberi erőforrások szakkal kombinálva, környezetmérnök. Sok sikert!:)

2009. júl. 11. 18:17
 3/3 anonim ***** válasza:
Én biológia szakra jelentkeztem, hogy azon belül hova tovább még nem tudom. Ugye mostanában elég taccson van a mezőgazdaság M.o.-n, de ha esetleg kormányváltás lesz, és ezt helyrehozzák, akkor szép lesz élet :D addig szerintem ne menj agrár irányba, m semmi értelme. Környezetmérnöki az elég jó szakma, és amit az előző válaszadó adott, h emberi erőforrás+pszicho. stb. egészen jó ötlet.
2010. febr. 23. 12:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!