5-ös biológia érettségivel merre tanuljak tovább? (bővebben lent)
Úgy értem, hogy magyarországon mekkora a kereslet, pl. biológusok, erdészek, agrár "xy" -okra?
Valakinek valami tapasztalata?
Esetleg vannak más lehetőségek is?
Erdőmérnökire semmiképp nem ajánlom, hogy menj!nagyon nem lehet vele elhelyezkedni. Ahogy az agrárium, úgy az erdészet teljesen le van épülve Magyarországon. Bár ha külföldben gondolkodsz, akkor visszaszívtam. Sztem a környezetmérnök szak nagyon jó és kell az ilyen szakember! Biológus szakkal nem vagyok képben.
Biológiával még gyógypedagógus szakra tudod beadni, ami szintén sztem elég keresett, m lassan már minden iskolában alapkövetelmény, h legyen,m. sok a problémás gyerek. Sztem még a logopédus is jó szakma illetve a gyógytornász. Pszichológián tanulhatsz még tovább biosz érettségivel, de ennél azt tanácsolom, h végezd el mellé az emberi erősorrások közgazdász képzést és tuti leszel. A cégeknél HR osztályra nagyon kellenek ilyen végzettségű szakemberek illetve fejvadászcégekhez a megfelelő munkaerő kiválasztása miatt. A pszichológia szak ugyanis megadja azt, h megismered az emberi viselkedést, lelket, míg az ember erőforrások szakon a humánerőforrás menedzselés fortélyait tanulhatod meg, ráadásul közgazdász diplomát ad. Bármely humánerőforrás osztályon megállod a helyed ezzel a két diplomával:)
A gyógyszerész szakot tudom még nagyon ajánlani, ráadásul doktori címet adnak újabban, aki elvégzi. Összegezve:szerintem ha biosszal akarsz továbbtanulni, akkor ezeket a szakokat érdemes választanod (amik még a jelenlegi munkaerő-piacon megállják a helyüket):gyógyszerész, gyógypedagógus, pszichológia,de csak emberi erőforrások szakkal kombinálva, környezetmérnök. Sok sikert!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!