Banki Szakügyintéző vagy Számviteli Szakügyintéző? Felsőfokú OKJ szakképzés. Többi lent.
Szerintem mind a kettő jó szakma és a mérlegképest azt mind a kettővel el tudod végezni, mert mindkét szakképesítés a pénzügyminisztérium alá tartozik.
De ha mérlegképes könyvelőit akarsz akkor szeintem inkább számviteli szakügyintézőit végezzél el, vagy pénzügyi szakügyintézőt. De egyébként a mérlegképeshez a legegyszerűbb út az a pénzügyi-számviteli ügyintéző. Ez egy éves középfokú szakma. Nem kell hozzá gyakorlat a két év alatt, szakdolgozat, védés, az anyag is kevesebb, könnyebben elvégezhető és rövidebb is (egy év alatt megszerezhető), nem úgy mint a felsőfokú szakmák.
Én is a mérlegképes miatt most ezt a szakmát fogom tanulni. Egyébként erre a pénzügyi-számviteli ügyintézőire, meg a mérlegképesre is tudok ajánlani egy jó tanfolyamsulit, amelynek szinte mindenhol van központja az ország jelentősebb városaiban és egyébként szakmailag nagyon elismert (én is ide fogok járni). Ez a Penta Unió Oktatási Centrum. Az interneten jobban utána lehet járni, van saját honlapjuk is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!