Ha én törvényszéki antropológus szeretnék lenni, én döntöm el hogy törvényszéki leszek vagy más dönti el?
Hehe, kicsit sok dr.csontot néztél? :))
Magyarországon igazságügyi orvosszakértők működnek. Akik orvosok, tehát SOTE és társai, min. 6 év. Aztán lehet elvégezni további képzéseket hogy igazságügyi szakértőként működhessenek.
Amúgymeg hajrá, én 10 évesen az Ally McBeal c. sorozat alapján döntöttem el hogy jogász leszek, most 28 vagyok és az lettem :))
Be kell kerülnöd egy jó gimnáziumba. Ott 11. 12. évfolyamon Kb mindenből 5ösnek kéne, hogy legyél, főleg a nyelv, töri, matek, magyar, biosz, kémia. Érettségi Emelt biosz és kémia magas %-al, nyelvvizsgák megszerzése valamint töri, matek, magyar, és nyelvi érettségi megszerzése (Azt is magas %al sztem olyan 80%felett)
Ekkor van esélyed bejutni egy egyetemre ott teljesíteni a szemesztereket, diplomát szerezni, doktorit...
Magyarországon törvényszéki orvosszakértők vannak, ahogy már leírták. Jónak kell lenned hogy felvegyenek, hat év egyetem, négy év rezidensképzés, és akkor leszel törvényszéki orvosszakértő.
Törvényszéki antropológia szak külföldön van. Skóciában biztosan tudom hogy van(én is oda készülök), illetve Angliában is van szerintem. Talán Németországban is van, de nem rémlék hogy láttam volna ott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!