Ha Pesten leszek főiskolás akkor melyik éri meg jobban?
Koleszosnak lenni vagy albérlet? Mik az előnyei, hátrányai, egyiknek másiknak?
:D
Attól függ, milyen típusú ember vagy: ha toleráns vagy, kész kompromisszumokra, nem zavar, hogy egymás hegyén hátán leszel ki tudja milyen emberekkel, akkor menj koliba. a kolinak nagy hátránya, hogy ha épp nyugit akarsz, egyedül akarsz lenni, akkor egyltalán nem biztos, hogy megkapod, mert valaki úgyis mindig lesz a szobában rajtad kívül. nem igazán fog érdekelni senkit, hogy neked most tanulni kell, nem vagy jól, fáradt vagy, mert ha az egész koli bulizik, akkor nem hozzád fog az a 100-150 ember alkalmazkodni és nyomatják ezerrel a zenét, ordibálást... stb.
az albérlet abból a szempontból éri meg, hogy lehet külön szobád, ahol magadra zárhatod az ajtót, ha senkit nem akarsz látni, a magad ura lehetsz. hülyeség, hogy aki albiban lakik, elszigetelődik, francokat. én az egyetem alatt fél évig laktam csak koliban. ha kolibuli van, ugyanúgy részt vehetsz rajta, mint bármelyik kolis, sőt napközben is bejárhatsz a haverjaidhoz, csoporttársaidhoz szocializálódni. ez így a legoptimálisabb: a kolis mókákból sose maradsz ki, viszont a koli hátrányait sem kell elszenvedned.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!