Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Ha Pesten leszek főiskolás...

Ha Pesten leszek főiskolás akkor melyik éri meg jobban?

Figyelt kérdés

Koleszosnak lenni vagy albérlet? Mik az előnyei, hátrányai, egyiknek másiknak?

:D

2009. júl. 6. 12:26
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
koli sokkal olcsóbb én tuti abba megyek, de tapasztalatom még nincs. szerintem a koli azért is jobb mert könnyebben lehet ismerkedni, barátkozni sok emberrel, az albiban meg mindig csak ugyanaz a pár ember van. (koliban meg mindig ugyan az a 100:D)
2009. júl. 6. 12:31
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ, milyen típusú ember vagy: ha toleráns vagy, kész kompromisszumokra, nem zavar, hogy egymás hegyén hátán leszel ki tudja milyen emberekkel, akkor menj koliba. a kolinak nagy hátránya, hogy ha épp nyugit akarsz, egyedül akarsz lenni, akkor egyltalán nem biztos, hogy megkapod, mert valaki úgyis mindig lesz a szobában rajtad kívül. nem igazán fog érdekelni senkit, hogy neked most tanulni kell, nem vagy jól, fáradt vagy, mert ha az egész koli bulizik, akkor nem hozzád fog az a 100-150 ember alkalmazkodni és nyomatják ezerrel a zenét, ordibálást... stb.

az albérlet abból a szempontból éri meg, hogy lehet külön szobád, ahol magadra zárhatod az ajtót, ha senkit nem akarsz látni, a magad ura lehetsz. hülyeség, hogy aki albiban lakik, elszigetelődik, francokat. én az egyetem alatt fél évig laktam csak koliban. ha kolibuli van, ugyanúgy részt vehetsz rajta, mint bármelyik kolis, sőt napközben is bejárhatsz a haverjaidhoz, csoporttársaidhoz szocializálódni. ez így a legoptimálisabb: a kolis mókákból sose maradsz ki, viszont a koli hátrányait sem kell elszenvedned.

2009. júl. 6. 12:48
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Koli tuti olcsobb, de ha tanulàsrol van szo, inkàbb 2-3 ember mint 100! Kevesebb a vita is! Baràtokat meg akkor is talàlsz, ha bejàrsz a suliba! A koli nagyon szemét hely tud lenni! De meg van a maga szépsége is! :) De ha nem vagy elég talpra esett, akkor albi, nyugodtabban alszol!
2009. júl. 6. 12:49
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a kolinak nincs semmi előnye azon kívül, hogykicsit olcsóbb. Albérletbe költözhetsz ismerősökkel, vagy akár egyedül is, koliban viszont összezárhatnak bármilyen paraszt emberekkel, kiket nem lehet elviselni. Persze lehet, hogy szerencséd lesz, és jó szobatársakat kapsz, de én mindenképpen inkább az albérletet ajánlanám.
2009. júl. 6. 12:55
 5/14 anonim ***** válasza:
OFF miért kell talpraesettnek lenni a koliban? (én valószínú kolis leszek)
2009. júl. 6. 13:10
 6/14 anonim ***** válasza:
Mert ha visszahuzodo, magadnakvalo vagy, s nem àllsz ki magadért, seperc alatt kikészitenek a "menök"!
2009. júl. 6. 13:29
 7/14 anonim ***** válasza:
Bocs, de ez hülyeség. az egyetemi koli nem egy börtön vagy nevelőintézet, ahol a gyengébbeket elnyomják az erősebbek. senkit nem néznek ki azért, mert visszahúzódóbb, vagy szerény. mindeféle embertípus van, vannak nagypofájúbbak, és vannak csendesebbek, mint bárhol máshol. nem az a fontos, hogy talpreesett legyél, hanem az, hogy toleráns, de nagyon! amúgy a nagypofájú, menősködő taplókat sokkal jobban kinézik és utálják, mint a visszahúzódóbbakat!
2009. júl. 6. 13:38
 8/14 anonim ***** válasza:
Koli, és szerintem sem kell semmi extra oda sem.
2009. júl. 6. 15:39
 9/14 anonim ***** válasza:
Ez megnyugtat, köszi! :)
2009. júl. 6. 15:53
 10/14 anonim ***** válasza:
Tanulás szempontjából mindenképp az albit tudom javasolni. Ha egy-két kemény zh-d van egy nap és minden este buli van a szobátokban, szomszédban vagy a koli folyosóin nem tudom hogy lehet jól felkészülni. Bár ez tényleg attól is függ h a koliban hány ágyas szobában vagy ill. van egyes egyetemeken apartmanok is ahol 8-an vagytok egy apartman szerűségben 2 ágyas szobákban. De ha mindenképp koliba kerülsz és tanulni akarsz akkor ott a könyvtár, ha minden kötél szakad.
2009. júl. 11. 17:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!