Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Sokat olvasgattam a Média és...

Sokat olvasgattam a Média és kommunikáció szakos egyetemekről és nem éppen pozitív dolgokat. Lenne jó pár kérdésem segítenél?

Figyelt kérdés

15éves vagyok..Tudom, tudom.. nagyon fiatal ahhoz, hogy előre tervezzek. De már most oda kell figyelnem arra, hogy mik az erősségeim és mit szeretnék kezdeni a jövőben magammal.

Az újságírás az amihez lenne érzékem, és kedvem. Viszont azt olvastam, hogy felesleges elmenni egy média szakos egyetemre mivel nagyon gagyi, és nem lenne semmi értelme.

Tanácsolták, hogy válasszak egy témát amiben írni szeretnék külpolitika, gazdaság stb.

De engem ezek nem érdekelnek, nem tudnék róluk a saját stílusomban írni.

Szívesebben írnék saját véleményt, vagy csak tényeket közölni kicsit máshogy..

A Fiatalok életéről, hozzáállásukról, a világról az emberekről. Mindennapi dolgokról, úgy, hogy ne tűnjenek sablonosnak.

Nem mondom azt, hogy Magyarországon szeretnék elhelyezkedni..tudom, hogy nem fizetnék meg.

Ebből adódóan minimum 2nyelvre van szükségem. Gondolom egy magyar emeletszint, nyelvtan..

Még mi?

Melyik egyetemet ajánlanátok?:)

2012. jún. 17. 14:55
 1/6 anonim ***** válasza:

az ELTE egyértelmüen jobb ezen a szakon, a ZSKF kb hülyeképző.(tanár mondta aki mind helyen tanít) itthon semmilyen munka nincs ezekkel a szakokkal, csak protekciós.

Ha emberekről akarsz írni, akkor inkább pszichológiára menj, azzal el is tudsz helyezkedni és persze publikálhatsz is.felvételi tantárgynak az angolt javasolnám médiára, mert sok szinkron nélküli filmet is kell majd nézned.

2012. jún. 17. 15:30
 2/6 A kérdező kommentje:

Pszichológiára kevés eséllyel vennének fel.. 420pontot nem valami egyszerű összekaparni.

Igen, azt tudom, hogy az angol az nagyon fontos. A mesterképzés sokkal nehezebb mint az alap? Mennyire számít, hogy én melyikre jártam?:)

Pontszám a felvételhez?:s:D

2012. jún. 17. 15:38
 3/6 A kérdező kommentje:
Amúgy köszönöm a választ!:))
2012. jún. 17. 15:38
 4/6 anonim ***** válasza:

a pontszám még iszonyú sokat változhat, mire oda kerülsz, meg persze a pontszámítási módszerek is.

még bőven tanulhatsz olyan jól, hogy végül felvegyenek, ha elhatározod magad.

az msct nem adják ingyen már, keményen kell érte melózni mindenhol, de persze tanárfüggő is.

2012. jún. 17. 15:43
 5/6 anonim ***** válasza:
hogy melyikre jártál, az majd munkaadónál lesz fontos, mikor nézi az önéletrajzod..
2012. jún. 17. 15:45
 6/6 A kérdező kommentje:
Persze annyi minden történhet még. Jön a világvége és akkor ennyivolt :DDDDD
2012. jún. 17. 15:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!