Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit gondoltok a pozitív...

Mit gondoltok a pozitív kommunikációról a baba irányában?

Figyelt kérdés

Értem ezalatt azt, hogy pl. nem azt mondom neki, hogy 'vegyük fel a zoknit, mert amúgy MEGFÁZOL', hanem 'vegyük fel a zoknit, mert anyán is van' vagy 'mert melegíti a lábad és az kellemes'.

Tehát ne a dolgok következményének a negatívumait hangsúlyozzuk, sulykoljuk a gyermekbe, hanem inkább a pozitívumokat.

Van ennek értelme, működhet a nagyobb (1+ éves) babáknál?

2011. dec. 15. 10:34
 1/5 anonim ***** válasza:

Persze, de azért egy idő után a - következményekkel is tisztába kell lennie. ne menj a tűzhelyhez, mert megéget..

vagy öltözz fel, mert megfázol. de nem kell ennek a mindennaposnak lennie.

2011. dec. 15. 11:09
 2/5 anonim ***** válasza:

Nem is tudom!

Nem azért vesszük fel a zoknit mert kényelmes,és ezt neki is tudnia kell!

2011. dec. 15. 11:19
 3/5 anonim ***** válasza:
Szerintem van értelme, én is ezt alkalmazom a lányomnál.Ha valamit nem akar megcsinálni, akkor váltok nem a "dolgokhoz" kötöm a mondatot, hanem az "időhöz"-azután, hogy felvetted a zoknidat megyünk és ...
2011. dec. 15. 11:20
 4/5 anonim ***** válasza:

Hát ha így belegondolok mindkettőt szoktam mondani...14 hónapos a fiam.

'Hagyd magadon a kesztyűt mert hideg van, és nézd, anya sem veszi le'.Ebben az esetben nem tudom mondani, hogy 'hagyd magadon mert jó' mert én sem szeretem:)

Amúgy szerintem semmi baj nincs azzal, ha a 'negatívumokat' mondja az ember...meg kell tanulnia minek mi a következménye szerintem.

Pl nem azt mondom, hogy 'gyere ülj az etetőszékbe miközben eszel, mert az milyen jó és kényelmes' hanem 'gyere,ülj le, nem szabad étkezés közben rohangálni, nehogy félrenyel'

Amúgy én arra figyelek, hogy olyat ne mondjak, hogy 'le fogsz esni', 'meg fogod ütni/égetni' stb.

Inkább azt mondom, hogy 'óvatosan szállj le az ágyról, nehogy leess'

Ezt olvastad valahol, hogy ez egy konkrét módszer, vagy Te találtad ki?:)

2011. dec. 15. 13:59
 5/5 A kérdező kommentje:

köszi a válaszokat! MInd nagyon hasznos számomra. :)

utolsónak: nem én találtam ki. :) ez kb. ugyanaz, mint 'A titok' c. könyv. Hogy magunknak se azt mondjuk, hogy pl. 'úgy izgulok és tuti nem sikerül a vizsgám', hanem inkább azt, hogy 'tuti sikerül'. Ne azt hangsúlyozzuk, hogy 'meg fogsz fázni', hanem hogy 'meleg legyen'. Szóval valami ilyesmi.

2011. dec. 15. 14:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!