A Szent István Egyetem Állatorvosi karára mennyi az
állami képzésben részt vevő diákok felvehető
létszáma? Az önköltségiben is megvan a meghatározott
létszám? Ha igen, hány fő?
X főt vesznek föl, ebből Y (X>Y) fő államis (ez van meghatározva), a többi pedig önköltséges.
2012. jún. 15. 14:53
2/7 anonim válasza:
én ugy tudom hogy állatorvosira most 90 valamennyit vesznek fel, volt egy táblázat amiben le volt irva minden sulinak a keretszáma. szóval akkor most ha itt 115 max van akkor a táblázaatbeli 90 valamennyitől eltérhet?? ugyértem eszerint többet vehetnek mégis fel,mint amennyit megállapitottak keretszámnak vagy yezt az oldalt nem frissítették és már nem igaz a max 115 fő?
2012. jún. 15. 15:52
3/7 anonim válasza:
Az állam meghatározza, hogy max. hány embernek fizeti a tandíjat. Ez alapján veszik fel az embereket állami támogatásosra, ez általában kevesebb mint a max. keretszám, mert lehet hogy ha 1 ponttal kevesebb a határ akkor már több embert kell felvenni államisra, amit nem lehet.
Az egyetemnek van egy max. kapacitása, ez a 115. Ide felveszik az államisokat, és a maradék helyre felveszik az önköltségeseket. Itt is azt nézik, hogy úgy húzzák meg a ponthatárt, hogy ne vegyenek fel annyi önköltségest, hogy az államisokkal együtt több legyen 115-nél.
most akkor vagy télleg azt az oldalt amit az elöttem lévő válaszoló belinkelt nem frissítették vagy még 10 ember becsúszhat ha pl ugyanannyi pontja van...
2012. jún. 15. 16:02
5/7 anonim válasza:
Igen, de ezek az állami ösztöndíjasok -.-
A 3. hozzászólásban leírtam részletesen, hogy megy ez.
2012. jún. 15. 16:06
6/7 anonim válasza:
értem, de akkor az egyetem max 15 önköltségest vehet fel igaz? azt nem teheti ,hogy a megadott 100 államis főnél kevesebbet vesz fel, vagy igen? mert teszem azt a ponthatár 440 és már csak egy embert lehet felvenni de 2 embernek azonos a pontszáma tehát 440. akkor mindkettőt felveszik és igy kevesebb önköltséges vehető fel vagy 441 emeli a ponthatárt de igy meg nem lesz csak 99 államis. e kettő lehetőség közül melyiket teszi inkábbb az egyetem? gondolom a pénzbevételt is nézve inkább a több önköltségeset :S
2012. jún. 15. 18:22
7/7 A kérdező kommentje:
köszönöm mindenkinek a választ. Azt nem tudjátok,hogy kb hányan jelentkeznek évente, és a pontszámok hogy oszlanak meg, azaz mire hány pontot kapok?(pl. ha van nyelvvizsgám,középiskolai jegyekből melyek szükségesek...)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!