Mennyire nehéz a műszaki menedzser szak?
Szia! Remélem nem baj, hogy én írok, nekem volt barátom jár most erre a szakra. 95%-os matekot írt, így gondolta, hogy majd meglesz. Hát... nagyon-nagyon sokat panaszkodott nekem, nagyon rosszul megy neki ott a matek, nagyon nehéz, áttanulta az éjjeleket, ígyis épphogy meglettek neki a vizsgái (vagy talán valamiből még év elején meg is vágták, nem tudom). Járnia kellett be felzárkóztatóra matekból, neki, aki kiváló érettségit írt, és ott olyanokat vettek, hogy azonosságok. (:D)
Szóval ha felvesznek, nagyon készülj fel!!!! :)
Én harmadéves menedzser vagyok és szerintem jól választottam, szeretem ezt a szakot. Nem mondom azt, hogy könnyű, de nem lehetetlen. Elég sok tárgy közös a többi mérnöki szakok vmelyikével (közlek, gépész áltban), és nekünk sem könnyebb semmivel mint nekik. Van egy két könnyen és egy két nehezebben megcsinálható tárgy is, tanárfüggő.
Egyébként melyik egyetemre jelentkeztél?
Szia!
Én BME-n végzem ezt a szakot, most lesz az utolsó félévem. Őszintén szólva baromi nehéz, de nem lehetetlen. Kitartás és szorgalom kell hozzá nagyon! Ami a szak nehézségét okozza, hogy nem egy dologra áll rá az ember agya. Pl. gépészmérnökök/vegyészek/ménrökinformatikusok csak egyfajta témában lesznek nagyon jók, így ha rááll az agyuk, és jól megy nekik, talán könnyebb elvégezniük jobb jegyekkel mint nálunk, ahol minden félévben, és a hét minde napján más és más területen kell jónak lenni. (na persze ezzel nem azt mondom, hogy a gépészmérnöki szak könnyebb, sőt... minden tiszteletem az övék :) )
De pont ez a szak lényege, tanulunk infós, gépész, vegyész, közgáz, stb tárgyakat, és mindent magas szinten. Ez a nehézsége. Viszont szerintem megéri, mert az elhelyezkedési arány egyetem után nagyon jó.
Remélem sikerült felvételt nyerned. Hajrá! ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!