Ma Magyarországon diplomásként miért annyira nehéz elhelyezkedni?
Figyelt kérdés
2009. júl. 2. 01:17
11/14 anonim válasza:
Mert a diplomások, nem azt tanúlják amit szeretnek. Ha nem szereted a diplomád alapból gyenge a munkád, főleg ha még szarsz az egészre akkor pláne. De nem ez a fő gond. A munkahelyeken nem becsülik meg a munkaerőt, és jó magyar szokás hogyha a munkás felkiárt a jogaiért akkor kirúgni! Én szerintem ha igazi kariert akarsz akor elmész egy kéttanyelvű angol/magyar gimibe, vagy szakközépbe és azzal a nyelvtudással amit ott szerezál külföldön még pincér ként is többet keresel mint magyarországon mondjuk egy diplomás könyvelő.
12/14 anonim válasza:
Szerintem 3-4 év múlva lesz ez igazán érdekes, amikor lesznek a BSc-s és az MSc-s diplomások, a BSc-sek sehol nem fognak tudni elhelyezkedni (kb egy régi érettségi/teknikum szintje lesz), míg az MSc-seknek vélhetően biztos állásuk lesz, jó fizetéssel.
13/14 anonim válasza:
a bsc egy főiskolai diploma szintjén lesz,azért ne degradáljunk.az viszont igaz hogy valszeg nem tud majd elhelyezkedni
14/14 anonim válasza:
A kérdésedet figyelembe véve nincs teljesen igazad. Attól függ, milyen diplomáról beszélsz. Persze, ha közgazdász v. informatikus diplomáról van szó, tökéletesen igazad van. Közgazdászokból Dunát lehet rekeszteni. Ezért írják NAGY, NYOMTATOTT BETŰKKEL a továbbtanulási tájékoztatók a három fő szempontot a szakmai választással kapcsolatban. Az első: tudd meg, hogy tudsz majd belőle megélni! Második: Legyél jó a közeli tantárgyakból (pl.: hármas matekkal és kettes fizikával feletsd el a műszaki szakmát). Harmadik: Lehetőleg szeresd is tanulni! Most az orvosok és a villamosmérnökök íránt is nagy a kereslet. De az orvosi kar piszoknehéz, a mérnöki karon meg nagyon tudni kell a fizikát, főleg az elektrosztatikai részt-
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!