ELTE Környezettan, vagy Óbudai Egyetem Környezetmérnöki?
Melyik szakkal lehetnek jobbak az elhelyezkedési arányok 3-4 év múlva?
Külföldön esetleg?
Ha lehetek off, most mész - és a sorrend még kérdéses - vagy 2013-ban?
Amúgy nekem van ismerősöm mind a két szakon.
A környezettanos nagyon szereti. Nehéz neki, de úgy látom, könnyen veszi, mert tanul rendesen, jó agyú és érdekli. Azt tudni kell, hogy van magolós tárgyuk rendesen és a matek is eléggé nehéz.
A környezetmérnöki szakos ismerősöm azt mondja, nehéz a szak, de neki is jól megy, jó jegyei vannak. S ő is szereti. Arról a karról van még egy ismerősöm. Azt mondják, jó a légkör, a hangulat.
Elhelyezkedni szerintem egyikkel se lehet most.
Nagyon remélem, hogy 3-4 év múlva majd lehet, lévén, hogy én is az OE-RKK környezetmérnökire megyek.
Elhelyezkedni külföldön könnyebb a környezetmérnökivel, állítólag, én esetleg azt a variációt próbálom, mindenestre a nyelveket tanulom.
Meg már most gondolkozom, milyen mesterszakra megyek esetleg, ha lesz kapacitásom meg lehetőségem.
(első voltam)
Lehet, hogy felveheted a kapcsolatot a két ismerősömmel, nem hinném, hogy leharapnák a fejünket. Igényelnéd? Mármint nem a fejleharapást :D
Ha pedig a környezetmérnökit rakod előre, szólj, mert akkor leendő szaktárs! :)
Amúgy a környezettan olyan, hogy elvileg sok helyre jó. Gyakorlatilag pedig ki tudja, hogy ahova lehet alkalmazni őket, nem-e kapnak nagyobb prioritást valami speciálisabb szakot végzők.
Az a baj mindkét szakkal, hogy túl nagy területet fed, viszont kisebb tudást ad. Teljesebb körű, alacsonyabb szintű tudást...
Mondjuk nekem ettől függetlenül pont azért szimpatikus a környezetmérnöki, mert úgy "minden" benne van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!