Szerintetek melyek azok a szakok, amelyek mindenféleképpen csak "büfészakok"?
És melyek azok, amelyeket most érdemes tanulni?
Kifejthetitek a véleményeteket, meglátásaitokat, jó-és rossz tapasztalataitokat, nem egy szavas választ várok, szívesen elolvasom a regényeket. :)
szerintem a bölcsész szakok nagy része büfé pl. anglisztika/amerikanisztika, multimédia stb.
amit érdemes: mérnök, informatikus, orvos stb. De attól függ, hogy az embernek mihez van affinitása. Ne erőltess semmit magadra, amiről tudod, hogy nem menne.
Igen, tudom, hogy semmit sem szabad magamra erőltetnem. Csak tájékozódás céljából tettem fel ezt a kérdést. :) Orvos semmiképp sem lennék, a vér láttán elgyengülök.
Köszönöm mindkettőtöknek a választ! :)
Mégis mi számít neked büfészaknak?
Azt, amit könnyű elvégezni? (Azaz az ember a büfébe járhat óra helyett?)
Vagy az, amivel aztán csak büfében lehet elhelyezkedni, mert semmi kereslet nincsen rá?
Mert azért nagyon nem mindegy.
Pl. a jogász szak baromi nehéz, de nehéz vele elhelyezkedni.
Amit érdemes:
nyelvszakok (lehetőleg kettő, párhuzamosan végezve) - jól lehet vele keresni, hidd el
mérnök (villamos, gépész, vegyész, építŐ, mecha, jármű/közlekedés, energetikai) - BME vagy ÓE, esetleg Miskolc gépészkar (többiről nem tudok sokat)
progmat (nemtom mi most a neve)
mérnök infó
gazdinfó ((BCE, Szeged, ilyen ZsKF-en nem)
pénzügy-számvitel - sokkal hasznosabb (és brutálabb :D), mint a többi közgáz képzés
orvos, fogorvos (na, ez mindkettő überbrutálnehéz)
gyógyszerész
szerintem még matematikus, fizikus (BME vagy ELTE)
Így hirtelen ennyi jutott eszembe - amivel ma el tudsz helyezkedni, az az idegen nyelvek, és a reál (matek, fizika, biosz, kémia)
Amit NE (nem fikázás, ezekkel is el lehet helyezkedni, de jóval kisebb eséllyel):
andragógia, turizmus-vendéglátás, szociológia, bölcsész (nem idegen nyelv!) tanár, pl. töri, magyar
kommédia, infókönyvtár, szabad bölcsészet, kulturális antropológia, ókori keleti nyelvek és kultúrák, stb stb stb.
Ami ilyen "köztes": műszaki menedzser, gazdmen, jogász, HR (szubjektív lista :D)
Köszi, hogy ilyen részletesen leírtad nekem:)
Szubjektív lista? :) Melyiket szeretnéd megpályázni? :D
a szubjektív listát arra értettem, hogy ezekről a "köztes" szakokról egyaránt hallani jót is és rosszat is
másoddiplomás képzésre készülök, azért vagyok képben :)
A kommunikáció és médiatudomány szakot is már sokan megbélyegezték ezzel a jelzővel. Szerintem meg kell nézni, hogy melyik az az iskola, amelyik azt a szintű képzést nyújtja, ami nem csak az elméletet szajkózza, és nem "neszesemmifogdmegjól" a leírása.
Ami jó: a Corvinus és a BGF. Ezek a gyakorlatot helyezik előtérbe, ami nélkül kitörölheti az ember a seggét.
Milyen jól hangzik, hogy valaki az ELTÉn tanulja ezt, csak épp az a baj, hogy ott minden elmélet-orientált.
Ezen kívül ennél a szaknál fontos, hogy - akár ingyen is - megcsípni egy jó kis gyakorlati helyet, ahol dolgozol a suli mellett, mert állásinterjún ez kiemel a többiek közül.
Igen, a gyakorlat és az elmélet valóban fontosabb, mint csak az elmélet. Nem is tudtam, hogy az ELTE ennyire csak az elmélettel foglalkozik.
Köszönöm a válaszokat! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!