Felszolgáló szakma. Hol lehet tanulni, milyen a felvételi, mennyire kemény a követelmény, milyen a kilátás az elhelyezkedésre, kb. mennyire fizet jól ez a szakma?
Figyelt kérdés
Hát ezekre a dolgokra lennék kiváncsi mert neten nézelődtem, de nem nagyon találtam semmit, bár biztosh csak bénáztam már megint, de mind1. A válaszokat előre is köszönöm2009. jún. 30. 15:20
1/8 anonim válasza:
Mit kell azon tanulni? Odamész, felveszed a kötényt, kimész a vendéghez, felveszed a rendelést, a pultnál leadod, majd kiviszed az asztalhoz. Ennyi. És útközben ne lötyögtesd ki a levest. Ja és lehetőleg legyenek megfelelő testi adottságaid. Pl kezek, lábak, jó hallás, látás.
Nehogymár diplomát is adjanak érte...
2/8 A kérdező kommentje:
Köszi a válszt, de vannak dolgok amiket megkell tanulni, mielőtt az ember munkát vállal ebben a szakmában. Jó hogy én ennek egy részét tudom, mert nagymamám is felszolgáló volt és tanítgatott, de a felszolgáló végzettséghez, ha jóltudom 2 évet kell tanulni.
2009. jún. 30. 18:09
3/8 anonim válasza:
Igen nem kell lekezelő lenni!Kereskedelmi iskolákban bírod megszerezni!Jól el lehet helyezkedni vele,de nemigazán magyarországon!Ha jó vagy benne,mehetsz pl:Luxus hajóra felszolgálónak!Nagyon jól fizetnek,úgy hallottam:)
4/8 anonim válasza:
Én is nézegettem inkább 3 éves a szakma kitanulása a szakképző sulikban, és nem csak annyiból áll, amit az első leírt, elég kemény is tud lenni! Csak azt tudom, amit én is találtam infót róla: Maga a fizu nem olyan sok, de a borravalóval( főleg pl luxushajón) már valami, sőt. A felvételihez kell egészségügyi kiskönyv. Ha külföldre akarsz menni, sztem mindenképp megéri, plusz jobban is keresel mint itthon. Szóval a nyelvet amit tanulsz, azt ennek tudatában tanuld, így kimehetsz az egyik szomszédba is pl egy időre.
5/8 A kérdező kommentje:
Esetleg tudtok mondani konkrét intézményt, ahol ez lehetne tanulni (érettségi után)? Meg, hogy milyen ott a felvételi?
2009. júl. 2. 03:15
6/8 anonim válasza:
Hol laksz? Írd be a google-ba h vendéglátóipari szakképző iskola, és a környéken érdemes nézelődni. A sulinak biztos ott lesz az elérhetősége, tel.száma is, és ha valami nincs leírva, amit tudni szeretnél, nyugodtan hívd fel őket, pl a követelményekről érdeklődhetsz, de nem szokott durva lenni, szóval nyugi.
8/8 anonim válasza:
Én a XX. kerületben fogok járni vendéglátós suliban, ott van pincér szakma.
Havi 10 ezer az alapítványi díj, de vissza lehet majd igényelni egy részét.
Már volt beiratkozás, így ha budapesti vagy, akkor nem tudom, hogy van-e még lehetőséged. OKJ-t ad!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!