Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Pszichológus szeretnék egyszer...

Pszichológus szeretnék egyszer lenni. Nagy a felvételi követelmény?

Figyelt kérdés
Milyennek kell lennie a tanulmányi átlagomnak? Milyen elvárásoknak kell megfelelnem? Egy közepes érettségivel esélyem sincs? Most érettségizzek le újra, hogy felvehessenek egy ilyen főiskolára? Vagy maximum a fizetős részére vennének fel?
2010. aug. 28. 22:18
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
76%
a felvi.hu-n mindent megtalálsz, és van is egy olyan menüpont, hogy pontszámító kalkuátor, ott megnézheted, hogy kb milyennek kell lennie az átlagodnak ahhoz, hogy felvegyenek. ha jól tudom, akkor még szóbeli is van a pontok mellett, de lehet, hogy írásbeli is, a ponthatárok meg jóval 400-on felül voltak.
2010. aug. 28. 22:27
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Ezt tanulmányozd, mert néhány válaszoló nagyon alaposan körbejárta a pontszámításokat és esélyeket. Egyébként nem főiskola, hanem egyetem.

http://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__tanula..

2010. aug. 28. 22:33
 3/11 A kérdező kommentje:
Főiskola egyetem ugyan az nincs külömbség közte okoska
2010. aug. 28. 22:40
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

"Főiskola egyetem ugyan az nincs külömbség közte okoska"

- Hát, még egy kicsit tájékozódnod kell a témában...

2010. aug. 28. 22:46
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
különbség n-nel van írva, okoska, és egy pszichológus nem kapja fel ilyen könnyen a vizet, okoska. Viszont emelt szintű érettségit tesz mondjuk magyarból.
2010. aug. 28. 22:51
 6/11 A kérdező kommentje:

Tudom, hogy n-el kell írni, egyébként meg kisbetűvel nem kezdünk mondatot okoska!

Most már tudom, hogy emelt szintű biológia és magyar. Plusz nyelvvizsga így már biztos felvennének! De rájöttem, hogy ez álom marad számomra... Ha már te úgyis olyan okos vagy akkor nem tudod, hogy érhetném ezt mindezt el? Csak a baj nálam, hogy nehezen tanulok. De megtanulom amit kell a vizsgákra csak sokkal nehezebben mint más. Hogyan lehetne ezt fejleszteni, hogy jobban menjen a tanulás?

2010. aug. 28. 23:03
 7/11 A kérdező kommentje:
Nem tudom miért kell ilyen ellenségesnek lenned? Már az első válaszod is olyan volt... Ha válaszolsz legalább légy normális, ha nem tudsz akkor meg ne is irj választ
2010. aug. 28. 23:05
 8/11 anonim ***** válasza:
75%

Szerintem nem múlik semmi azon hogy főiskola vagy egyetem. Az emberen múlik bármi, ha okos akkor főiskolai diplomával is a csúcsra érhet, de ha hülye akkor az egyetemivel se ér sz art sem(nemtom hol tanítanak pszichológiát).

Egyébként nagyon magasak a követelmények, mert sokan szeretnek olyan munkát ahol csak dumálni kell és szinte semmi mást csinálni. Ki ne álmodozna ilyen munkáért amiért ha rendes állásban dolgozol elég jól megfizetnek. Szóval könnyebb mint lapátolni. Ezért marha sok ember jelentkezik oda és így magasak a ponthatárok.

Elnézést azoktól akik tényleg komoly pszichológusok, meg pszichiáterek.....

2010. aug. 28. 23:13
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Egyetem, nem főiskola. Bírom, amikor olyan próbál kioktatni valakit, akinek lövése sincs :D Nézz utána, mi a különbség a főiskola és az egyetem között.

És amúgy igen, nagy a felvteli követelmény, nagyon magasak szoktak lenni a ponthatárok az összes egyetemen pszichológia szakra.

2010. aug. 28. 23:33
 10/11 anonim ***** válasza:
Slágerszak, szóval nagyon jó évvégi, és érettségi eredmények kellenek hozzá. Alkalmasság...szerintem legyél empatikus, akarj segíteni, de ne megoldani a beteg helyett a problémát, értsd meg a helyzetét, de munka után tudj kikapcsolni.
2010. aug. 29. 20:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!