Pszichológus szeretnék egyszer lenni. Nagy a felvételi követelmény?
Ezt tanulmányozd, mert néhány válaszoló nagyon alaposan körbejárta a pontszámításokat és esélyeket. Egyébként nem főiskola, hanem egyetem.
http://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__tanula..
"Főiskola egyetem ugyan az nincs külömbség közte okoska"
- Hát, még egy kicsit tájékozódnod kell a témában...
Tudom, hogy n-el kell írni, egyébként meg kisbetűvel nem kezdünk mondatot okoska!
Most már tudom, hogy emelt szintű biológia és magyar. Plusz nyelvvizsga így már biztos felvennének! De rájöttem, hogy ez álom marad számomra... Ha már te úgyis olyan okos vagy akkor nem tudod, hogy érhetném ezt mindezt el? Csak a baj nálam, hogy nehezen tanulok. De megtanulom amit kell a vizsgákra csak sokkal nehezebben mint más. Hogyan lehetne ezt fejleszteni, hogy jobban menjen a tanulás?
Szerintem nem múlik semmi azon hogy főiskola vagy egyetem. Az emberen múlik bármi, ha okos akkor főiskolai diplomával is a csúcsra érhet, de ha hülye akkor az egyetemivel se ér sz art sem(nemtom hol tanítanak pszichológiát).
Egyébként nagyon magasak a követelmények, mert sokan szeretnek olyan munkát ahol csak dumálni kell és szinte semmi mást csinálni. Ki ne álmodozna ilyen munkáért amiért ha rendes állásban dolgozol elég jól megfizetnek. Szóval könnyebb mint lapátolni. Ezért marha sok ember jelentkezik oda és így magasak a ponthatárok.
Elnézést azoktól akik tényleg komoly pszichológusok, meg pszichiáterek.....
Egyetem, nem főiskola. Bírom, amikor olyan próbál kioktatni valakit, akinek lövése sincs :D Nézz utána, mi a különbség a főiskola és az egyetem között.
És amúgy igen, nagy a felvteli követelmény, nagyon magasak szoktak lenni a ponthatárok az összes egyetemen pszichológia szakra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!