Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Hol lehet manapság Magyarorszá...

Hol lehet manapság Magyarországon kémiát németül tanulni?

Figyelt kérdés
Elsősorban egyetemek érdekelnének, de bármilyen más lehetőség is. Elképzelésem szerint pl olyan kémia tanár (is) lennék szívesen, aki a tárgyát németül is jogosúlt tanítani.
2009. jún. 28. 00:58
 1/6 anonim ***** válasza:

Ennek mi értelme lenne? Magyarországon aligha akarná bárki is német nyelven tanulni a kémiát.A nemzetiségi iskolákban esetleg,de ott nemcsak kémiát tanítanak.

A magyar diploma meg Németországban nem jó.Még a különböző német tartományokban sem mindig fogadják el a más tartományokban végzettek diplomáját.

2009. jún. 28. 06:52
 2/6 anonim ***** válasza:
tanár szakra menj,német-kémia párosításra.leteszel egy szakmai nyelvvizsgát(nem tudom kémiában ven-e ilyen..) és taníthatsz.
2009. jún. 28. 07:37
 3/6 anonim ***** válasza:

07:37 vagyok.közben kiderítettem,hogy van szakmai kémia nyelvvizsga.szóval tanár szak feltétlen kell,az a párosítás amit írtam.aztán a nyelvvizsga meg csak a szakmai irányhoz kell.szóval ezt így külön nem tanítják.

ezzel elvileg tudnál oktatni.bár én még nem hallottam ilyet...

2009. jún. 28. 07:47
 4/6 anonim ***** válasza:

Orvosi egyetemeken általában van német képzési program, de akkor nem vagyész, vagy kémikus lesz a végzettséged, hanem orvos. Azért az is egész jó... :P Ha semmiképpen nem szeretnél orvos lenni, akkor marad a fent említett német-kémia szakpár. A kémiát így sem fogod németül tanulni, de a fent említett szakmai nyelvvizsgával taníthatsz majd kémiát németül.

Egy ismerősöm egyébként német nyelvű kémia- illetve biológiatanár, ő magyar nyelven végezte az egyetemet kémia-biológia szakon, ezután pedig egy évig Németországban volt továbbképzésen. Ott megcsinálta a Sprachdiplom-ot, és most egy nemzetiségi gimnáziumban tanít németül.

2009. jún. 28. 10:14
 5/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm! Sajnos nem lettem okosabb.

Ezekkel mind tisztában vagyok. Mindazon által nem az a lényeg hogy ki akar, hanem, hogy ki fog németül kémiát tanulni. Nem kell némettanárnak lenni ahhoz, hogy németül tanítsa az ember a szaktárgyát! Ez teljesen biztos. Én az ELTE-n fogok tanulni és ott nem 100% hogy elindítják majd a német kémia (kiegészítő) képzést. Volt már ott ilyen és pl föciből továbbra is van. Az érdekelt volna tudok-e egyetemet ahol jelenleg is folyik (illetve folyt) ilyen képzés.

KÖszi

2009. jún. 28. 15:07
 6/6 anonim válasza:
olvasd a német nyelvű wikipédiát. A kémiai része jobb mint a magyaré. Onnan is össze lehet szedni a szakszókincset. Ha tudod a kémiát, és tudsz németül, nem nagy vicc elmondani. a youtube-on sok nmet nyelvú kémiai animáció van. azok is jók.,
2013. nov. 12. 21:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!