Diploma vagy OKJ?
is-is.egy jó diploma,++nyelvtudás!!!+piacképes OKJ együtt verhetetlen!én most fősulis vagyok,de ha az előző válaszok alapján kéne kategorizálni magam,akkor végülis büfészakra járok../nem orvosi,nem mérnöki,nem jogi..//
szóval én még fogok OKJ-t is szerezni.bár ezt más fordítva csinálja:O
Ez a nemi diszkrimináció egy marhaság. Mérnök szakokon soha életemben olyat nem hallottam, hogy nemi diszkrimináció van az egyetemen belül, de szerintem az egyetemen kívül sincs. Nálunk nem volt téma, hogy ki nő meg ki férfi, pont olyan természetes volt, hogy egyetemen jártak hozzánk lányok, mint hogy középiskolában is voltak lány osztálytársaim. Sokszor a lányok korrepetálták a fiúkat...
A kérdésre válaszolva: attól függ. Az OKJ elég sokat ér, mert kevés a jól képzett szakember sok területen, és hát mindenki egyetemre megy, mert attól szerinte neki társadalmi presztízse lesz. Egy jó OKJ háromszor annyit ér, mint egy kommunikáció szakos diploma.
Pl. programozó OKJ-val könnyebben elhelyezkedsz, mint jogi diplomával, és többet is fogsz keresni. Úgyhogy ennyit arról, hogy a jogász meg az orvos milyen "sokat érő" szakok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!