Diploma vagy OKJ?
Figyelt kérdés
Szerintetek melyik ér többet ma?2009. jún. 26. 21:44
1/13 anonim válasza:
A diploma már semmit nem ér, de olyan, mint az érettségi volt: kell lennie.
Egy jó OKJ pedig sokkal hasznosabb!
2/13 anonim válasza:
A diplomát elvárják, de az OKJ hasznosabb. Én diploma után el fogok végezni OKJ-t is, ugyanis specializálódni akarok bizonyos területekre, ehhez pedig a főiskola önmagában ezen a területen kevés. (informatika - rajzfilm, animáció)
3/13 anonim válasza:
nem vagy-vagy, hanem mindkettő!
4/13 anonim válasza:
A diploma jobb, ha nem valami büfészakot végzel, hanem mondjuk műszaki vagy orvosi egyetemet. Ezeket az egész világon elfogadják, máshol is tudsz dolgozni vele. Egy OKJ tanfolyammal külföldön legfeljebb a feneked törölheted ki.
5/13 anonim válasza:
nekem mindkettő van,
a diplomám + 2 felsőfokú nyelvvizsgát használok, nekem, ezek érnek többet
6/13 anonim válasza:
szerintem mindkettő jól jön manapság, mert ha nem vagy diplomás, akkor sokan lenéznek mert nem vagy "értelmiségi", de OKJ nélkül csak akkor mész valamire, ha van doktorid és nagyon profi vagy a szakterületen, amiből diplomáztál...
7/13 anonim válasza:
Lenéznek???? aki lenézi a másikat,mert nincs diplomája az saját magát minősíti!!!!!! Ne azért tanuljon már valaki,mert nehogy lenézzék!!! Nekem is megvan a diplomám és nem nézzek le senkit,viszont a sógórnőmnek doktorija van, és aki nem éri el az ő szintjét azzal szóba sem áll, undorító!! Sajnos a legtöbb ember ilyen,és boldogtalanok! számomra szánalmasak!!
Mindenképpen magad miatt tanulj!!! ne azért,hogy mások mit szólnak!!
8/13 anonim válasza:
attól függ, milyen az a diploma. Egy orvosi, műszaki, jogi vagy közgáz egyetemen szerzett diploma után nem hiszem, hogy túlzottan nagy szüksége van az embernek OKJ-s vizsgákra, hacsak nem más irányban is érdeklődik. Viszont vannak tök jó célirányos OKJ-s képzések is. De azért nem véletlen, hogy egy egyetemre 5-6 évet jár az ember, OKJ-t meg 1-3 év alatt meg lehet csinálni.
9/13 anonim válasza:
Azoknál a diplomáknál, amik szerintetek használhatók, csak közlöm, hogy igen közkedveltek a nemi diszkriminációk, tehát egy nő ezekkel (kivéve talán az orvosi) hátránnyal indul. Személyes tapasztalat.
10/13 anonim válasza:
egy műszaki diplomával, például a műegyetemről, egy nő is ugyanolyan esélyekkel indul ezt elhiheted!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!