Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Milyen módszerekkel tanultok?

Milyen módszerekkel tanultok?

Figyelt kérdés
Középiskolás vagyok és megbuktam pár tantárgyból. Sajnos az általános iskolás évek alatt nem tanultam meg tanulni, tehát nagyon örülnék, ha segítenétek és mondanátok pár hatásos tanulási módszert.
2009. jún. 26. 18:48
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
hát. én sokszor 'hangosan' tanulok. tehát nem magamban olvasom. de azért nem beszédhangerőn: D valamint ha van pl egy lecke a könyben. v téltel. akkor azt rendszerezve tanulom. tehát pl le van írva egy királynak a munkássága. akkor egy kis lapon pontokba szedem a legfőbb dolgokat időrendben. párszor elolvsasom az anyagot, megtanulom a vázlatot. én mindig is logikusan tanultam és így még megy is.:)
2009. jún. 26. 19:11
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Szia!!! Nekem mindig az jön be,hogy logikát keresek mindenben. Reál tantárgyaknál ez adott.A humánnál meg pl.töri mindig megpróbálom megérteni, ki mikor, miért tett ,mi ennek a következménye.Vagy mindig kötök vmit valamihez. Az is segít,hogy először csak a lényeget emelem ki,így lesz egy váza az egésznek, és arra építem fel az érdekességeket. Ez azért is jó, mert nem felejtek ki semmi lényegeset.Vagy megpróbálom úgy felfogni, mint egy regényt, ami érdekes. Tehát nem görcsölök, hogy ezt meg kell tanulnom, és nincs kedvem,hanem úgy próbálom felfogni, mint egy kicsit hiányos sztorit, amiben a rejtélyeket nekem kell felfedeznem. Remélem segítettem vmit!
2009. jún. 26. 19:18
 3/7 anonim ***** válasza:
0%
szia középsulis vagoyk énis viszont sose tanultam amikor hazaértem, most év végén is úgy volt h megfogok bukni matekból de megírtam 3as-ra és át engedett
2009. jún. 26. 19:30
 4/7 A kérdező kommentje:

Első kettőnek köszönöm, mindenképp ki fogom őket próbálni.

Utolsó: nagyon örülök :)

2009. jún. 26. 19:40
 5/7 anonim ***** válasza:
Én félig logikával,félig magolva tanulok.Pl:Bebeszélem magamnak először is,hogy engem nagyon érdekel az anyag,és hogy tök logikus,hogy ez után ez jön.Én is "hangosan tanulok" úgy nekem jobban berögzül!
2009. jún. 30. 14:32
 6/7 anonim válasza:
ha egyszer megtanulod, és utána kapsz egy jó jegyet, akkor a sikerélmény biztos ösztönözni fog, és lehet, hogy még meg is szereted a tantárgyat. persze nem mindig van így, pl. nekem a törinél ez nem jött be FUUUUUJ TÖRI!!
2009. aug. 19. 20:02
 7/7 anonim ***** válasza:
:S
2010. ápr. 27. 22:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!