Egyetemisták! Ti hogy tanultok milyen módszerekkel?
pl van 40 oldal anyag amit tudni kell szóról szóra.
Hogyan tanuljátok meg rövid idő (mondjuk 2-3nap) alatt?
Reggel 8-kor felkelek, iszok egy kávét és elkezdek tanulni:D
Ha van vmi bonyolultabb összefüggés, azt kiírom vagy lerajzolom. (Legszívesebben mindent kijegyzetelnék, mert azzal tök jól lehet tanulni, csak sok anyag esetén nincs rá idő meg energia..)
Az a jó, ha nincs otthon senki:) Akkor járkálok a szobában mint egy félbolond és hangosan magyarázok:D
Jah és nem szoktam olyat, hogy egész éjszaka tanulok, mert az vhogy sosem vezet jóra...
Este álmos vagyok, azért nem megy a tanulás, következő nap meg a kialvatlanság miatt nem...
Így inkább este viszonylag időben lefekszem, és következő nap mehet megint^^:D
Előző voltam:)
nálunk nincs olyan anyag, amit szóról-szóra kell megtanulni.
Amúgy tanulni nagyon máshogy nem tudsz, mint leülsz, és megtanulod. Ezt nem tudod semmilyen csodamódszerrel kiváltani. Amit lehet, hogy az ember kellő gyakorlattal kitapasztalja, ő hogyan tud a legjobban tanulni: ülve/állva/fekve/járkálva/zenére/dúdolva/hintázva/óránként szünetet tartva/először kijegyzetelve/munkatervvel/stb.
Ez meg megint olyan, hogy mindenkinek más, mindenkinek magának kell megtalálnia a kedvenc körülményeit.
Köszi a válaszokat:)
Jöhetnek még!
jaja 40oldal töri hát nem teljesen szóról szóra, de töményen leírtuk hogy mit kell tudni nem hagyhatok ki semmit. Amúgy 10.-es szakközepes vagyok, csak "kicsit" lemaradtam az anyaggal.Tudom hogy ez az én hibám, de most már nem tudok mit csinálni..:S
Csak nem jog? :D
Amúgy szerintem szedd szét a szöveget szakaszokra. Válassz kulcsszavakat, amik jellemzik az adott szakaszokat, amiről eszedbe jut, miről is szól az a bekezdés. Ezeket a szavakat emeld ki szöveghuzúval, esetleg írd fel a kulcsszavaidat egy lapra.
Fontos, hogy NE magolni próbálj, hanem logikai kapcsolatokat keress a mondatok között!
Hajrá!
Jaj bocsi, most olvasom h töri.
Mind1, a többi amit írtam attól még lehet jó! :D
aki olyan szakot választ annak ezt bírni kell (pl töri). más nehézség úgy sincs benne csak seggelni-seggelni-seggelni.
én matek szakos vagyok, de 2 mondatnál hosszabb kifejezést még sose kellett szó szerint megtanulni.
Köszi mindenkinek:)
Hát remélem sikerülni fog:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!